نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از اسپوتنیک؛ سندی را که یک منبع حکومتی به دسترس طلوع نیوز قرار داده است نشان میدهد که طالبان برای ایجاد نظام آینده خود پیشنویس قانونی را زیر نام «منشور امارت اسلامی افغانستان» تهیه کردهاند. در این منشور که در ۱۴۹ ماده خلاصه شده است، طالبان بر ایجاد نظام امارت […]
به گزارش شانا به نقل از اسپوتنیک؛ سندی را که یک منبع حکومتی به دسترس طلوع نیوز قرار داده است نشان میدهد که طالبان برای ایجاد نظام آینده خود پیشنویس قانونی را زیر نام «منشور امارت اسلامی افغانستان» تهیه کردهاند.
در این منشور که در ۱۴۹ ماده خلاصه شده است، طالبان بر ایجاد نظام امارت اسلامی و داشتن پرچم سفید تأکید کردهاند.
در ماده دوم این منشور بر نظام امارت اسلامی تأکید شده است درحالیکه در ماده ۱۳ و ۲۱ آن آمده است که تمامی لایحههای امارت اسلامی پس از موافقه شورای رهبری، شورای علما و امیرالمؤمنین و یا معاون او اجرایی میشوند.
در ماده دوم این منشور آمده است:
نظام حکومتی افغانستان «امارت اسلامی» است.
ماده سیزدهم:
«موقف امارت اسلامی درباره تمامی مسائل سیاسی در شورای رهبری و از لحاظ شرعی در شورای علما پس از ارزیابی تأیید و یا رد میشود.»
ماده بیستویکم:
«تمامی لایحههای امارت اسلامی پس از موافقه شورای رهبری، شورای علما و امیرالمؤمنین یا نایب واجب التنفیذ میگردد.»
جلالالدین شینواری، لوی سارنوال پیشین دوران طالبان، گفته است: «تا به اکنون که من با شما صحبت میکنم، نظامی را میخواهند که عنوانش امارت اسلامی باشد و تاکنون همین خواست آنها (طالبان) است.»
در ماده بیستوپنجم این منشور آمده است:
امارت اسلامی برای انتخاب امیرالمؤمنین دو راه دارد:
الف: انتخاب از راه اهل الحل والعقد
ب: از طریق انتخاب ولی العهد از سوی امیرالمؤمنین پیشین
در ماده بیستونهم آمده است:
امیرالمؤمنین صلاحیت کامل در انتخاب وعزل هر عضو امارت اسلامی دارد، هیچکس حق سرپیچی از تصمیم او را ندارد.
ماده چهلوپنجم:
امارت اسلامی در ساختارش دو شورا یعنی «شورای رهبری و شورای علما» دارد که برای سرعت، بهبود کارهای سیاسی و حل مشکلات کمک میکنند.
ماده شصتوسوم:
شورای علما در چارچوب شریعت اسلامی تمامی امور را ارزیابی و تمامی لایحهها، فرمانها و قوانین امارت اسلامی را بر بنیاد رهنمودهای شریعت تهیه میکند.
از سوی دیگر در ماده هفتادوچهارم این منشور تأکید شده است که امارت اسلامی به اجرای آن قوانین سازمان ملل متحد مکلف نیست که در تضاد با ارزشهای اسلامی باشد مانند: آزادی بیان بیرون از چارچوب شریعت اسلامی، حقوق بشر و حقوق مدنی.
نعیم نظری، معاون کمیسیون حقوق بشر افغانستان، میگوید: «منشوری که طالبان روی آن تأکید دارد، در تقابل بسیار آشکار و ارزشهای دموکراتیک با ارزشهای حقوق بشر قرار دارد.»
ماده یکصدوششم:
امارت اسلامی در تمامی نهادهای آموزشی «مدرسهها ومکتبها» تا سطح لیسانس فراگیری علوم اسلامی و عصری را لازمی میداند.
در مکتبها از سی تا پنجاهدرصد علوم دینی یعنی «آموزش قرائت، تجوید، حدیث، تفسیر، ابتدایی صرف، نحو و اصول الفقه لازم است.»
اما در بخش آموزش این منشور، به چگونگی آموزش زنان و دختران اشاره نشده است.
ماده یکصدوچهلوپنجم:
لایحه امرالمعروف و دعوت الارشاد باید در این منشور جا داده شود و اگر نیازی به تعدیل آن بود باز دیده خواهد شد.
طالبان نمیخواهند دراینباره چیزی بگویند.
این منشور در حالی همگانی میشود که انتظار میرود در آینده نزدیک گفتگوهای صلح بینالافغانی آغاز شود.
یوناما در نظرسنجی ماه اپریل خود به این نتیجه رسیده است که تنها چهار درصد از مردم افغانستان خواستار به رسمیتشناسی رژیم طالبان هستند.
رئیس سازمان پیمان امنیت جمعی گفت تهدید هراسافگنی از افغانستان افزایش یافته است.
یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ایران گفته است افغانستان و پاکستان بر مرزهای خود کنترل ندارند و «اشرار و تروریستها» بر مرزهای این دو کشور حاکماند.
رهبر جبهه مقاومت ملی روز یکشنبه گفت که در سهسال اخیر برآیند هر نوع تعامل با طالبان، ظلم بیشتر این گروه بر مردم افغانستان بوده است. احمد مسعود در یک نشست مجازی گفت که با «گذشت هر روز اتحاد ما بیشتر و عمر طالب کوتاهتر میشود. از آغاز امسال تلاشهای زیادی برای انسجام و اتحاد […]
دیدگاه بسته شده است.