نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از اسپوتنیک؛ اعضای هیئت مذاکرهکننده میگویند که دیدگاههای طالبان بر خلاف گزارشهای رسانههای غربی، تغییری نکرده است و این گروه در برابر زنان، موسیقی، هنر، انتخابات، آزادی بیان و حقوقبشر دیدگاه بیستوپنج سال پیش خود را دارند. حفیظ منصور، عضو این هیئت دولت افغانستان گفت: «برداشت من این است که […]
به گزارش شانا به نقل از اسپوتنیک؛ اعضای هیئت مذاکرهکننده میگویند که دیدگاههای طالبان بر خلاف گزارشهای رسانههای غربی، تغییری نکرده است و این گروه در برابر زنان، موسیقی، هنر، انتخابات، آزادی بیان و حقوقبشر دیدگاه بیستوپنج سال پیش خود را دارند. حفیظ منصور، عضو این هیئت دولت افغانستان گفت: «برداشت من این است که ذهنیت طالبان همان ذهنیت ۲۵سال قبل است. دیدگاه طالبان نسبت به زن، شیعه، انتخابات، موسیقی، هنر و حقوقبشر هیچگونه تغییری نکردهاست.» غلامفاروق مجروح، عضو دیگر هیئت مذاکرهکننده نیز اظهار داشت: «شما وقتی که مطالبات طالبان را ببینید، اینان مطالبات کلان و نابجایی دارند و به این اساس باید با رهبران و همه شخصیتهای سیاسی نیاز است که مشوره صورت بگیرد.» بحث دربارۀ حقوق و آزادیهای زنان و نیز دیدگاه طالبان به این آزادیها بر بنیاد آموزههای دین اسلام نیز در مذاکرات صلح یکی از موضوعات جنجالبرانگیز دانسته میشود. فوزیه کوفی، عضو هیئت مذاکرهکنندۀ جمهوری اسلامی افغانستان اظهار داشت: «برداشتی که طالبان از تعریف دینی حقوق زنان دارند، نوعی است که در حکومتشان ما شاهد بودیم.» طالبان نمیخواهند که در این باره پاسخی داشته باشند؛ اما توافق این گروه به حفظ دستآوردهای دو دهۀ گذشته بسیار مهم دانسته میشود. عطامحمد نور، رئیس اجرایی جمعیت اسلامی افغانستان میگوید: «باید در روند صلح انسجام ملی و اجماع ملی داشته باشیم … این یک نیاز است.» به باور اعضای هیئت مذاکرهکنندۀ جمهوری اسلامی افغانستان، مهمترین تفاوت دیدگاه میان دو هیئت در دور دوم مذاکرات، نوعیت نظام آینده و توافق به یک آتشبس است. طالبان تأمین آتشبس را پس از توافق به نوعیت نظام میپذیرند؛ اما هیئت جمهوری اسلامی افغانستان میخواهد که نخست آتشبس تأمین شود و پس از آن دربارۀ نوعیت نظام آینده بحثها آغاز شود.
یوناما در نظرسنجی ماه اپریل خود به این نتیجه رسیده است که تنها چهار درصد از مردم افغانستان خواستار به رسمیتشناسی رژیم طالبان هستند.
رئیس سازمان پیمان امنیت جمعی گفت تهدید هراسافگنی از افغانستان افزایش یافته است.
یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ایران گفته است افغانستان و پاکستان بر مرزهای خود کنترل ندارند و «اشرار و تروریستها» بر مرزهای این دو کشور حاکماند.
رهبر جبهه مقاومت ملی روز یکشنبه گفت که در سهسال اخیر برآیند هر نوع تعامل با طالبان، ظلم بیشتر این گروه بر مردم افغانستان بوده است. احمد مسعود در یک نشست مجازی گفت که با «گذشت هر روز اتحاد ما بیشتر و عمر طالب کوتاهتر میشود. از آغاز امسال تلاشهای زیادی برای انسجام و اتحاد […]
دیدگاه بسته شده است.