فاطمه، بازمانده حمله انتحاری به آموزشگاه کاج: دیگر لبخند نمیزنم؛ اما تسلیم هم نمیشوم!
فاطمه امیری، دختر ۱۷ ساله افغانستانی که از حمله انتحاری به آموزشگاه کاج در دشتبرچی کابل جان سالم به در برده است؛ اما از ناحیه چشم مصدوم شده و یکی از بهترین رتبهها را برای ورود به دانشگاه کسب کرده است.
به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ خبرگزاری فرانسه در گزارشی که به این موضوع پرداخته آورده است: فاطمه دیگر لبخند نمیزند اما برای ارج نهادن به جان دوستانش که در این حمله جان باختند قصد تسلیم شدن هم ندارد.
فاطمه که به جامعه هزاره تعلق دارد شجاعانه پذیرفت که با خبرگزاری فرانسه صحبت کند تا صدای دختران جوان کشورش شود و آنها را با وجود «محدودیتهایی که بر سر راهشان قرار دارد» به ادامه تحصیل تشویق کند.
دشتبرچی، منطقهای عمدتاً شیعهنشین و محل سکونت جامعه اقلیت هزاره در کابل، گاهوبیگاه هدف خونینترین و مرگبارترین حملات انتحاری افراطگرایان افغانستان بوده است.
گروه قومی مذهبی هزاره، یکی از اهداف اصلی اسلامگرایان افراطی و در راس آنها، داعش است. آموزشگاه کاج، چهار سال پیش هم هدف حمله خونین دیگری با ۲۰۰ کشته بود.
حمله زمانی روز داد که حدود ۵۱ دانشآموز دختر صنفهای آمادگی کنکور در آموزشگاه «کاج» جلوی سالن منتظر جداسازی دختران از پسران بودند.
آموزش یک موضوع بسیار حساس در کشوری با اکثریت سنی است، جایی که تحصیلات متوسطه برای دختران از زمان بازگشت طالبان به قدرت در اوت ۲۰۲۱ ممنوع شده است.
فاطمه امیری یک ماه پس از حمله انتحاری در آموزشگاه محصل تحصیل خود در دشتبرچی، بهرغم مصدومیت از ناحیه چشم موفق شد یکی از بهترین نمرات را در بین ۱۰۶ هزار دانشآموز ثبتنامشده برای کنکور امسال به دست آورد.
این دختر هزاره که علاوه بر از مصدومیت چشم و مجروح شدن از ناحیه سر، شنوایی از یک گوش خود را نیز از دست داده دوست داشت که همانند نتیجه آزمون آزمایشی، در بین ۱۰ نفر اول قرار گیرد اما شرایط جسمانی ناشی از مصدومیت این اجازه را به وی نداد.
با این حال، فاطمه که چند دوست نزدیک خود را در آن حمله از دست داده از اینکه در رشته مورد علاقهاش یعنی فناوری اطلاعات قبول شده خوشحال است. او اما میگوید انتظار از خودش بیش از این بود و دوست داشته رتبه بهتری از آنچه به دست آورده است را کسب میکرد.
دختر هزاره افغانستانی در حالی که بغض گلویش را گرفته به خبرگزاری فرانسه میگوید: «روز امتحان یک ماه بود که از کتاب دور بودم و به دلیل از دست دادن دوستانم از نظر روحی دچار مشکل بودم به اضافه اینکه دردهای جسمی پس از عمل جراحی نیز آزارم میداد.»
پدر فاطمه ضمن ابراز خوشحالی از قبول شدن فرزندش میگوید: «ما فاطمه را تشویق کردیم که سر امتحان حاضر شود؛ او تا غروب روز قبل اشک میریخت اما تلاش کردیم به او اعتماد به نفس بدهیم.»
دختر ۱۷ساله افغانستانی امیدوار است روزی در خارج از کشور به تحصیل ادامه دهد. او میگوید: «در افغانستان شرایط برای همه سخت است، اما برای دختران سختتر. با تعطیلی مکاتب متوسطه، انگیزه آنها هر روز از بین میرود، آنها نمیتوانند در رشتههای مورد نظر خود درس بخوانند و موفق شوند، کلاسهای آنها محدود است، آنها مجبورند با ماسک به دانشگاه بروند.»
فاطمه مصمم است که بهرغم همه دشواریها به تلاش و مبارزه خود ادامه دهد. او میگوید وقتی نتایج کنکور اعلام شد برای ادای احترام به جان دوستان جان باختهاش به سرعت خود را به محل انفجار رسانده و از آنها یاد کرده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰