نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از صدای آمریکا؛ منابع گروه طالبان به خبرگزاریهای رویترز و اسوشیتدپرس گفتهاند که انس حقانی، برادر رهبر شبکه حقانی و دو عضو برجسته دیگر طالبان دوباره به زندان بگرام منتقل شدهاند. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان روز جمعه (۲۴ عقرب) به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت که این زندانیان که قرار بود با […]
به گزارش شانا به نقل از صدای آمریکا؛ منابع گروه طالبان به خبرگزاریهای رویترز و اسوشیتدپرس گفتهاند که انس حقانی، برادر رهبر شبکه حقانی و دو عضو برجسته دیگر طالبان دوباره به زندان بگرام منتقل شدهاند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان روز جمعه (۲۴ عقرب) به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت که این زندانیان که قرار بود با دو گروگان آمریکایی و استرالیایی تبادله شوند، به محل تعیینشده برای تبادله آورده نشدند.
او گفت که علت صورت نگرفتن این تبادله برای طالبان روشن نیست. او افزود که دو استاد دانشگاه آمریکایی هنوز در اسارت این گروه هستند.
همزمان با این، خبرگزاری رویترز به نقل از منبعی در دولت افغانستان که نامش افشا نشده است، میگوید که تبادله زندانیان با اسرا «به تعویق افتاده است.»
سه منبع متفاوت گروه طالبان به خبرگزاری رویترز گفتهاند که انس حقانی و دو فرمانده دیگر، دوباره به زندان بگرام منتقل شدهاند. این منابع همچنین گفتهاند که در پی این تحول، طالبان استادان دانشگاه آمریکایی را «به یک محل مصون» منتقل کرده است.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان روز سهشنبه اعلام کرد که در بدل رهایی دو استاد دانشگاه آمریکایی که از سال ۲۰۱۶ تاکنون در اسارت گروه طالبان هستند، پذیرفته است که انس حقانی، حاجی مالی خان و حافظ رشید عمری، از اعضای برجسته شبکه حقانی و گروه طالبان را به صورت مشروط از زندان آزاد کند. سفارت آمریکا در کابل نیز از این تصمیم استقبال کرد.
با این حال، سه روز پس از اعلام این خبر، هنوز تبادله اسرا با زندانیان طالبان صورت نگرفته است. مقامات دولت افغانستان و نیز مقامات آمریکایی تاکنون به صورت رسمی در این مورد ابراز نظر نکردهاند.
در حالی که مقامهای آمریکایی، افغانستان را پناهگاهی تازه برای گروههای تروریستی میدانند، طالبان این ادعاها را رد کرده و خود را ضامن ثبات کشور معرفی میکند. این تقابل روایات، نگرانیها درباره آینده امنیت منطقه و تعهدات بینالمللی را بیش از پیش پررنگ کرده است.
همزمان با نزدیک شدن به نشست بعدی دوحه درباره افغانستان، جریانهای سیاسی مخالف طالبان نسبت به مشروعیتبخشی به این گروه هشدار داده و خواستار مشارکت همهجانبه بازیگران سیاسی کشور شدند.
باشندگان ولسوالی خاش ولایت بدخشان روز پنجشنبه در واکنش به تخریب مزارعشان توسط نیروهای طالبان، دست به اعتراض زدند. این رویداد با تنشهایی میان معترضان و نیروهای طالبان همراه بود.
دادگاه عالی روسیه تصمیم گرفته است نام طالبان را از فهرست گروههای تروریستی این کشور حذف کند. این تصمیم در جلسهای غیرعلنی و با درخواست دادستان کل روسیه اتخاذ شده است. طالبان از سال ۲۰۰۳ در لیست گروههای تروریستی روسیه قرار داشت، اما طی سالهای اخیر روابط میان طالبان و مسکو بهبود یافته است. روسیه […]
دیدگاه بسته شده است.