نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
سه تن از فعالان حقوق زنان در عربستان که از ماه مه سال ۲۰۱۸ در بازداشت به سر میبردند روز پنجشنبه ۲۸ مارس به طور موقت آزاد شدند.
دادگاه رسیدگی کننده به جرایم این افراد، حکم آزادی آنها را صادر کرد.
«واس» خبرگزاری عربستان سعودی اسامی فعالان آزاد شده از زندان را رقیه محارب، عزیزه آلیوسف و ایمان آلنفیان معرفی کرده است. زنانی که سالها علیه ممنوعیت رانندگی برای زنان در عربستان مبارزه کرده بودند. دستگیری این فعالان چند هفته پیش از اجرای لغو ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان سعودی انجام شد.
در همین حال برخی منابع خبری مطلع از آزادی دیگر فعالان حقوق زنان در روز یکشنبه خبر داده اند. احتمالا این افراد هم موقتا و تا زمان صدور حکم یا تصمیم دیگر دادگاه آزاد خواهند شد.
دادگاه رسیدگی کننده به جرایم این افراد در ریاض روز چهارشنبه اعلام کرد که روند رسیدگی به جرایم این گروه از زنان عربستان سعودی به خاطر ارتباط با رسانهها و دیپلماتهای خارجی در جریان است. شماری از سازمانهای بینالمللی دفاع از حقوق بشر از جمله عفو بینالملل و دیده بان حقوق بشر پیشتر به نقل از منابع مطلع خبر داده بودند که این گروه از فعالان حقوق زنان طی ۹ ماه بازداشت مورد شکنجه قرار گرفته اند.
بازداشت زنان و نحوه رفتار با آنها انتقاد غربیها به پادشاهی عربستان سعودی را به دنبال داشته است. بسیاری از دولتها از جمله تمامی ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا، کانادا و استرالیا تا کنون از ریاض خواستهاند تا زمینه آزادی فعالان مدنی در این کشور را فراهم کند.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی همچنین اعلام کرده که تصمیم دادگاه برای آزادی موقت این فعالان به دنبال درخواست آنها در جلسههای محاکمه محقق شده است.
به گزارش همین منبع خبری، دادگاه اعلام کرد روند رسیدگی به این پرونده ادامه خواهد داد و آزادی متهمان مشروط به تداوم حضور آنها در جلسههای محاکمه است.
قوانین عربستان سعودی در قبال زنان بسیار سختگیرانه است. سال گذشته مسوولان این کشو حق رانندگی را برای زنان به رسمیت شناختند.
شمار گستردهای از منتقدان پادشاهی سعودی قوانین و مقررات مربوط به زنان در این کشور را «تبعیضآمیز» و یا حتی «موهن و غیرانسانی» توصیف میکنند. گروه پرشماری از کنشگران زن و مرد از سالها پیش با ایجاد کمپین و اطلاعرسانی خواهان تغییر این دسته از قوانین شده اند. پلیس و دستگاههای امنیتی عربستان برخی از این افراد را بازداشت کرده است.
همرسانی این مطلب:
در حالی که رژیم طالبان با سرکوب بیامان زنان و دختران افغانستان، تلاش میکند صدای آنها را خاموش کند، فعالان حقوق زن این کشور همچنان با قدرت به مبارزه ادامه میدهند. ژولیا پارسی و نیلا ابراهیمی، دو چهره شاخص این مبارزه، با کسب جوایز معتبر بینالمللی، به نماد مقاومت زنان افغانستان در برابر ظلم و […]
زن تایمز در گزارشی افشا کرد که برخلاف ادعای طالبان، علت مرگ حورا سادات، یوتیوبر زن مسمومیت نبوده است. نویسندگان این گزارش به نقل از منابع خود میگویند که او سال گذشته بهعلت شکنجه در بازداشت طالبان کشته شده است.
شماری از فعالان زن افغانستانی برای تدوین یک برنامه مشترک در لندن گردهم آمدند. آنها در نشست چهار روزه درباره ترسیم نقشه راه برای عبور از وضعیت کنونی زنان در افغانستان، گفتوگو خواهند کرد.
یوناما در نظرسنجی ماه اپریل خود به این نتیجه رسیده است که تنها چهار درصد از مردم افغانستان خواستار به رسمیتشناسی رژیم طالبان هستند.
دیدگاه بسته شده است.