نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
برای نخستین بار، کرزی، طـرح مـصالحه با طـالبان را در سـال ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ به میان کشید. پس از آن، در کنفرانس لندن در سال ۲۰۱۰، جهانی از این طرح پشتیبانی کرد. دولت نیز به جای سرکوب طالبان، روشی مـسالمتآمیز را در پیـش گرفت و به دنبال آن، تلاشهایی بـرای رهـایی اعـضای طـالبان از زنـدانهای […]
برای نخستین بار، کرزی، طـرح مـصالحه با طـالبان را در سـال ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ به میان کشید. پس از آن، در کنفرانس لندن در سال ۲۰۱۰، جهانی از این طرح پشتیبانی کرد. دولت نیز به جای سرکوب طالبان، روشی مـسالمتآمیز را در پیـش گرفت و به دنبال آن، تلاشهایی بـرای رهـایی اعـضای طـالبان از زنـدانهای مختلف آغاز شـد و شمار زیادی از اعضای طالبان، پس از سال ۲۰۱۰ از زندانها رها شدند. همچنین عملیات هوایی نیروهای خارجی عـلیه طـالبان مـتوقف و به نیروهای امنیتی دستور داده شد که از سـلاحهای سـنگین عـلیه طـالبان اسـتفاده نـکنند.
دفتر طالبان در قطر در نتیجه مذاکرات نمایندگان طالبان و امریکا در سال ۲۰۱۱ گشوده شد. حامد کرزی، گشایش این دفتر را مشروط بر شرایط و مکانیزم عملی شورای عالی صلح اعلان کرد و بر اساس این شرایط، افغانستان با گشایش این دفتر صرفاً بهمنظور پیشبرد پروسۀ صلح و انجام مذاکرات موافقت کرد. نخستین ارتباط و مذاکرات محرمانه با نمایندگان طالبان و دولت امریکا بـا وساطت مایکل اشتاینر، نماینده ویـژه آلمـان در امـور افغانسـتان ـ پاکسـتان، در چندین مرحله در قطر صورت گرفت و در نهایت به تأسیس «دفتر طالبان در قطر» منجر شد.
نخستین رئیس شورای عالی صلح، برهانالدین ربانی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان، در جریان تلاش برای باز کردن کانال گفتوگو با گروه طالبان گویا در حمله انتحاری یکی از قاصدان صلح این گروه کشته شد. بـا آن که موضع اصلی دولت کابل هـمواره بـر گفتوگو با طالبان بوده است، اما طالبان خود را در موضعی برتر میدانند و به هیچ وجـه بـه مذاکره نمیدهند و هرگونه مذاکره با دولت را منتفی میداند و پاسخ درخواستهای صلح را با حملات انتحاری میدهد و همواره با طرح شروط غیرممکن، شروط دولت برای مذاکره را نیز نمیپذیرند و از این راه، جلوی فرسایش قدرت و مشروعیت خود را گرفتهاند. ورود جدی طالبان به روند مذاکرات صلح افغانستان، قدرت انباشته آنان را کاهش میدهد و حتی به فروپاشی ایـن گـروه منجر میشود. بر این اسـاس، طـالبان در مواردی که برای ارزیابی طرفهای مقابل، وارد گفتوگوی اولیه شدند، از تاکتیک پیشبرد همزمان مذاکره و جنگ بهره گرفته است.
سازمان عفو بینالملل با راهاندازی یک کارزار جدید، خواستار توقف فوری برنامه اخراج مهاجران افغانستانی از پاکستان شده است. این سازمان در بیانیهای اعلام کرد که هدف این ابتکار، حمایت از مهاجرانی است که با خطر اخراج غیرقانونی روبهرو هستند.
در پی تصمیم دولت نروژ مبنی بر واگذاری بخشی از مسئولیتهای کنسولی به گروه طالبان، بیش از ۳۰ نهاد مدنی، انجمنها و فعالان حقوق زنان، اعتراضات گستردهای را ابراز کردهاند.
ذاکر نایک، واعظ مسلمان تندروی هندی، در پستی که اخیراً در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، عکسی از دیدارش با عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات طالبان، به اشتراک گذاشت.
افراسیاب ختک، سناتور پیشین پاکستانی، با انتقاد از سیاستهای گذشته کشورش، تأکید کرد که پاکستان اکنون بهای ۴۵ سال حمایت از افراطگرایی و تروریسم را میپردازد. وی هشدار داد که این پدیدهها به ساختار قدرت و سیاست کشور گره خوردهاند و ریشهکن کردن آنها چالش بزرگی خواهد بود. افراسیاب ختک، سیاستمدار و سناتور پیشین پاکستانی، […]
دیدگاه بسته شده است.