نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
امرالله صالح، معاون اول رئیس جمهور میگوید که برای هر ولایت یک معاونت ویژه برای زنان ایجاد خواهد شد.
به گزارش شانا به نقل از روزنامه راه مدنیت؛ آقای صالح پسازظهر امروز دوشنبه (۱۶سرطان) در توییتی نوشته است که ایجاد معاونت ویژهٔ زنان در هر ولایت، بخشی از اصلاحات ساختاری حکومت برای توانمندسازی بیشتر زنان است.
او تاکید کرد که این سهمیهٔ زنان است و باید هرچه زودتر در ۳۴ولایت اجرا و انجام شود. به گفته وی درصورت نیاز، یک زن بهعنوان والی نیز تعیین خواهد شد.
در همین حال صدیق صدیقی، سخنگوی ارگ ریاست جمهوری نیز میگوید ایجاد معاونت ویژهٔ زنان در ولایتها به معنای آن نیست که زنان نمیتوانند والی شوند.
او در توییتی افزود: «در کنار یک والی زن یا مرد، یک معاون ولایت به گونهٔ حتمی از قشر زن تعیین خواهد شد.»
ایجاد معاونت ویژهٔ زنان در ولایتها با استقبال گرم شماری از شخصیتهای سیاسی و زنان افغان روبهرو شده است.
متین بیگ، مشاور ارشد رئیس جمهور در امور سیاسی و مردمی با نیک و بهجا دانستن این اقدام حکومت، تاکید کرد که تغییر ساختاری در بدنهٔ ولایتها و نقش برجستهٔ زنان در تصمیمگیری ادارات محلی، گامی مثبت در حکومتداری پنداشته میشود.
به گفتهٔ متین بیگ، معاونتهای کنونی امور اجتماعی که چندین خانم در راس آن هستند باعث تغییرات مثبت و حضور پررنگ زنان در تصمیمگیریها شده است.
با تلاشهای رهبران سیاسی حکومت، طی چند سال اخیر برای افزایش حضور زنان به ۳۵ درصد، اکنون آنها موفق شدهاند حضور زنان را در حکومت به ۳۰ درصد افزایش دهند.
فاطمه براتیان، عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان افغانستان، اکنون در انگلستان تلاش میکند تا دختران مسلمان را به ورزش تشویق کند و موانع فرهنگی را کنار بزند. پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، بسیاری از ورزشکاران زن افغانستان مجبور به ترک کشور شدند. فاطمه براتیان، یکی از اعضای تیم ملی فوتبال […]
جنبش شنبههای ارغوانی هشدار میدهد که تصمیم احتمالی دولت آینده آلمان مبنی بر توقف روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر، جان دهها انسان را با خطر روبهرو خواهد کرد و آنان را در معرض تهدیدهای جدی قرار خواهد داد. دولت آینده آلمان احتمالاً روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر را متوقف […]
بر اساس گزارش دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد، رانندگان در افغانستان از انتقال زنان بدون محرم، حتی به مراکز درمانی، خودداری میکنند. این محدودیت که از قوانین طالبان سرچشمه میگیرد، مانع جدی در مسیر دسترسی زنان به خدمات حیاتی از جمله درمان پزشکی ایجاد کرده است. این اقدام، که بخشی از سیاستهای سرکوبگرانهی طالبان […]
نازی مظفری، نویسنده و منتقد مقیم اروپا، با نگاهی تیزبینانه و انتقادی، به بررسی برنامههای فرهنگی زنستیزانه پرداخته است. او با تأکید بر ضرورت بازنگری جدی در محتوای این برنامهها، از نهادینهشدن خشونت و تحقیر زنان در جامعه هشدار داده و خواستار شکستن چرخههای آسیبزننده شده است. اکنون متن او را میخوانیم. از هرچه انجمن […]
دیدگاه بسته شده است.