نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
ریاست جمهوری افغانستان گفته است که کاهش نیروهای پاکستانی در مرز با افغانستان، روند گفتگوهای صلح میان آمریکا و طالبان را پیچیده نخواهد کرد. به گزارش شانا به نقل از صدای آمریکا؛ پیش از این، سفیر پاکستان در واشنگتن به روزنامه نیویارک تایمز گفته بود که شاید بخشی از نظامیان پاکستان مستقر در مرز با […]
ریاست جمهوری افغانستان گفته است که کاهش نیروهای پاکستانی در مرز با افغانستان، روند گفتگوهای صلح میان آمریکا و طالبان را پیچیده نخواهد کرد.
به گزارش شانا به نقل از صدای آمریکا؛ پیش از این، سفیر پاکستان در واشنگتن به روزنامه نیویارک تایمز گفته بود که شاید بخشی از نظامیان پاکستان مستقر در مرز با افغانستان به کشمیر اعزام شوند؛ اقدامی که به گفته او ممکن مذاکرات صلح آمریکا با طالبان را پیچیده کند.
صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان به صدای آمریکا گفت که این اقدام پاکستان هیچ تاثیری بر مذاکرات ایالات متحده با طالبان نخواهد داشت.
تحلیلگران سیاسی میگویند که از چنین اظهارات برمیآید که ممکن پاکستان با ربط دادن صلح افغانستان و تنشها در کمشیر در صدد کسب امتیازات از ایالات متحده باشد.
آقای صدیقی مسایل کشمیر و افغانستان را جدا از هم دانسته و مسئله کشمیر را «موضوع داخلی هند» خواند. او گفت: «[پاکستان] شاید در صدد امتیازطلبی باشد، این را زمانی ثابت خواهد کرد، اما زود است تا گفته شود بلی.»
این در حالی است که در اوایل ماه جاری شهباز شریف، یکی از رهبران برجسته سیاست پاکستان گفت که صلح افغانستان نباید به بهای کشمیر تمام شود؛ اما سفیر پاکستان در ایالات متحده گفته است که مسئله افغانستان از کشمیر جداست و اسلامآباد تلاش ندارد این دو را با هم ربط دهد.
با آنهم او افزود که مسئله کشمیر در زمان بدی اتفاق افتاده است «زیرا پاکستانیها در تلاشند تا کنترل نظامی را در مرزهای غربی با افغانستان تقویت بخشند؛ ساحهای که تندروان طالب از دیری زمانی از آن نفوذ میکنند.»
حکومت افغانستان همواره پاکستان را به آموزش، تمویل و تجهیز گروههای دهشتافکنی متهم کرده و گفته است که این گروهها در پاکستان پناهگاه داشته و حملات خود را در آن کشور طرحریزی و در افغانستان عملی میکنند.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان در اواخر سرطان گفت که «جنگ اعلام ناشده که از پاکستان علیه افغانستان آغاز شده بود» هنوز هم ادامه دارد و به گفته وی گروههای دهشتافکنی هنوز هم پناهگاهها و پایگاههای حمایتی در شبکههای مدارس پاکستانی دارند.
اما پاکستان همواره این اتهامات را رد کرده و خود را قربانی حملات گروههای دهشتعنوان کرده است.
در یک کنفرانس مطبوعاتی در ۱۳ جنوری ۲۰۲۵ در اسلامآباد پاکستان، فعالان حقوق بشر، جامعه مدنی و زنان افغانستان به شدت به مسئله اخراج اجباری مهاجرین افغانستانی، به ویژه زنان، کودکان و فعالان حقوق بشر اعتراض کردند. سخنرانان در این کنفرانس، ضمن محکوم کردن این اقدامات، از جامعه بینالمللی و سازمان ملل خواستند تا برای […]
شیرمحمد عباس استانکزی، معاون وزارت خارجه طالبان، در اظهارات اخیر خود با انتقاد شدید از پاکستان، این کشور را تهدید کرد. استانکزی با اشاره به نامگذاری تسلیحات پاکستان به نام شخصیتهای تاریخی افغانستان، ادعا کرده که قدرت واقعی در افغانستان نهفته است. وی با لحنی تند، اظهار داشت: «امروز در میان همسایگان ما کشورهایی هستند […]
رسانههای پاکستانی با بیارزش دانستن اظهارات وزیر خارجه طالبان، واکنشهای مختلفی به شکست توافقات پاکستان و «تیتیپی» داشتهاند.
طبق یافتههای گزارش انستیتوت مطالعات صلح پاکستان، تعداد حملههای تروریستی در این کشور پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان، ۷۳ درصد افزایش یافته است.
دیدگاه بسته شده است.