نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ فرماندهی ستاد ترابری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن با کشورهای آسیای مرکزی درباره احتمال انتقال پروازهای هواپیماهای جنگی، شناسایی و دیگر هواپیماهای آمریکایی در حال گفتوگو است. «نزاویسمیا گازتا» روزنامه چاپ روسیه نوشت: احتمالا آمریکا درباره این موضوع با ترکمنستان و ازبکستان در حال گفتوگو است اما […]
به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ فرماندهی ستاد ترابری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن با کشورهای آسیای مرکزی درباره احتمال انتقال پروازهای هواپیماهای جنگی، شناسایی و دیگر هواپیماهای آمریکایی در حال گفتوگو است.
«نزاویسمیا گازتا» روزنامه چاپ روسیه نوشت: احتمالا آمریکا درباره این موضوع با ترکمنستان و ازبکستان در حال گفتوگو است اما عشقآباد و تاشکند بطور رسمی این را تایید نکردهاند.
براساس این گزارش، وزارت دفاع آمریکا به این کریدور هوایی برای افزایش توان نظامی خود در آسیای مرکزی نیاز دارد که ممکن است تهدیدی برای منافع روسیه باشد.
این روزنامه چاپ روسیه افزود: با وجود بدتر شدن روابط با پاکستان و تعلیق مذاکرات آمریکا با طالبان، اسلامآباد مانع حمل محمولههای نظامی به افغانستان نمیشود. از طرف دیگر نیز هیچ عملیات گسترده ناتو در افغانستان برنامهریزی نشده است؛ بنابراین چرا آمریکا در پی پرواز از طریق حریم هوایی کشورهای مشترکالمنافع و در نزدیکی مرزهای روسیه است؟
«ولادیمیر پاپوف» کارشناس نظامی روس در این باره گفت: آمریکاییها به دنبال ایجاد کانال تامین تدارکات و کانال نفوذ جدیدی برای افغانستان هستند که از خطرات ناشی از اقدامات اسلامآباد نیز مصون باشد، به همین دلیل پنتاگون میخواهد هواپیماهای جنگیاش بر فراز حریم هوایی کشورهای عضو شوروی سابق پرواز کند.
«شامیل گاریف» کارشناس مسایل نظامی با اشاره به ایجاد کریدور «راه لاجورد» نیز به این روزنامه گفت که واشنگتن با کمک گرجستان، آذربایجان و ترکمنستان در نظر دارد تا از این کریدور نه تنها برای دستیابی به اهدافش در افغانستان بلکه علیه روسیه و ایران استفاده کند.
قرارداد ایجاد کریدور راه لاجورد اکتبر سال ۲۰۱۷ به ارزش ۲ میلیارد دلار و با امضای افغانستان، ترکیه، ترکمنستان، آذربایجان و گرجستان منعقد شد.
در پی تصمیم دولت نروژ مبنی بر واگذاری بخشی از مسئولیتهای کنسولی به گروه طالبان، بیش از ۳۰ نهاد مدنی، انجمنها و فعالان حقوق زنان، اعتراضات گستردهای را ابراز کردهاند.
ذاکر نایک، واعظ مسلمان تندروی هندی، در پستی که اخیراً در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، عکسی از دیدارش با عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات طالبان، به اشتراک گذاشت.
افراسیاب ختک، سناتور پیشین پاکستانی، با انتقاد از سیاستهای گذشته کشورش، تأکید کرد که پاکستان اکنون بهای ۴۵ سال حمایت از افراطگرایی و تروریسم را میپردازد. وی هشدار داد که این پدیدهها به ساختار قدرت و سیاست کشور گره خوردهاند و ریشهکن کردن آنها چالش بزرگی خواهد بود. افراسیاب ختک، سیاستمدار و سناتور پیشین پاکستانی، […]
در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، نمایندگان روسیه و پاکستان به طور جداگانه به موضوع افغانستان پرداختند. روسیه بر لزوم تشکیل حکومت فراگیر تأکید کرد، در حالی که پاکستان اقدامات طالبان علیه زنان را مغایر با آموزههای اسلامی دانست. واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل، در سخنرانی خود بر ضرورت تعامل سازنده جامعه […]
دیدگاه بسته شده است.