نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
پدرش امام جماعت و موذن مسجد روستا بود و از کودکی فاطمه را «اُم کلثوم» میخواند. از پدرش قرائت و تلاوت قرآن آموخت و پنج ساله بود که با برادرش به مکتب رفت و دیری نپایید که قرآن را ازبر کرد. ۱۳ ساله بود که لباس پسرانه میپوشید و با پدرش در عروسیها و مهمانیهای […]
پدرش امام جماعت و موذن مسجد روستا بود و از کودکی فاطمه را «اُم کلثوم» میخواند.
از پدرش قرائت و تلاوت قرآن آموخت و پنج ساله بود که با برادرش به مکتب رفت و دیری نپایید که قرآن را ازبر کرد. ۱۳ ساله بود که لباس پسرانه میپوشید و با پدرش در عروسیها و مهمانیهای توانگران میخواند و به تأمین مخارج خانه کمک میکرد.
۲۱ ساله بود که به قاهره رفت و در کاخ عزالدین برنامه اجرا کرد. ۲۲ ساله بود که در ماه رمضان در برابر شیخ زکریا احمد خواند و درخشید. ۲۶ ساله بود که کار پیوستهاش را با آهنگساز بنام، احمد صبری و سراینده سرشناس احمد رامی آغاز کرد نواختن عود را آموخت و و یک سال بعد به ضبط صفحه گرامافون پرداخت و پس از آن رفته رفته خواننده تراز اول جهان عرب به شمار آمد.
پخش صدایش از رادیو، حرکتی انقلابی در جهان اسلام بود.
۲۸ ساله بود که گروه «تخت» را از نوازندگان سرشناس عود، قانون، ویلون و «رِق» (دایره زنگی) گردآورد و در کنار سرودههای کلاسیک، به اجرای ترانههای محلی پرداخت.
لرزشها و تحریرهای ریز و تند و پردامنه آواز او سبک ویژهای در موسیقی عربی پدید آورده است. ۳۷ ساله بود که در فیلم «وداد» بازی کرد و ۵۲ ساله بود که رباعیات خیام را با آهنگهایی از احمد صبری و ترجمه احمد رامی اجرا کرد.
۵۶ ساله بود که بیماری تیروئید، کبد و صفرایش تشدید شد. به سبب مدت زمان طولانی که در برابر پرژکتور بود مجبور به استفاده از عینک سیاه شد. او در همین سال با پزشک معالجش ازدواج کرد و تا پایان عمر همراه او بود.
۵۸ ساله بود که ترانه «و لله زمان یا سلاحی» (چه عمری گذشت ای سلاح من) را خواند که ۲۳ سال تا سال ۱۹۷۹ سرود ملی مصر بود. او به همراه محمد عبدالوهاب، فرید الاطرش و عبدالحلیم حافظ چهار هرم موسیقی مصر را میسازد.
وی در روستایش مسجد، بیمارستان و فرهنگسرا ساخت و در برقرسانی به آن منطقه نقش سازنده داشت.
دوگول، رئیس جمهور فرانسه پس از شنیدن و دیدن کنسرتش در تالار المپیای پاریس گفت: «با آوازتان دل من و همه فرانسه را به وجد آوردید.»
او بیش از ۶۰ سال آواز خواند، زنان را به هنر و تلاشهای اجتماعی دعوت کرد و فروتنانه سرمشق هنرمندان به ویژه زنان به شمار آمد. رادیو قاهره کنسرتهای بزرگ ماهانه او را بیش از سی سال مستقیم پخش میکرد.
چهار میلیون نفر در مراسم خاکسپاریاش شرکت کردند و در سال ۲۰۰۱ دولت مصر در کاخ نخستوزیری موزهای با وسایل شخصی او بنا کرد.
ام کلثوم در ۷۷ سالگی در قاهره درگذشت.
فاطمه براتیان، عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان افغانستان، اکنون در انگلستان تلاش میکند تا دختران مسلمان را به ورزش تشویق کند و موانع فرهنگی را کنار بزند. پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، بسیاری از ورزشکاران زن افغانستان مجبور به ترک کشور شدند. فاطمه براتیان، یکی از اعضای تیم ملی فوتبال […]
جنبش شنبههای ارغوانی هشدار میدهد که تصمیم احتمالی دولت آینده آلمان مبنی بر توقف روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر، جان دهها انسان را با خطر روبهرو خواهد کرد و آنان را در معرض تهدیدهای جدی قرار خواهد داد. دولت آینده آلمان احتمالاً روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر را متوقف […]
بر اساس گزارش دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد، رانندگان در افغانستان از انتقال زنان بدون محرم، حتی به مراکز درمانی، خودداری میکنند. این محدودیت که از قوانین طالبان سرچشمه میگیرد، مانع جدی در مسیر دسترسی زنان به خدمات حیاتی از جمله درمان پزشکی ایجاد کرده است. این اقدام، که بخشی از سیاستهای سرکوبگرانهی طالبان […]
نازی مظفری، نویسنده و منتقد مقیم اروپا، با نگاهی تیزبینانه و انتقادی، به بررسی برنامههای فرهنگی زنستیزانه پرداخته است. او با تأکید بر ضرورت بازنگری جدی در محتوای این برنامهها، از نهادینهشدن خشونت و تحقیر زنان در جامعه هشدار داده و خواستار شکستن چرخههای آسیبزننده شده است. اکنون متن او را میخوانیم. از هرچه انجمن […]
دیدگاه بسته شده است.