نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
او گفت قطر یک کشور اسلامی است و زنان نیز در این کشور مشارکت اجتماعی افتخار آمیز دارند. او تصریح کرد که زنان در کشور قطر متصدی مقامهای چون سفارت و وزارتاند.
شاهزاده فیصل بن فرحان بن عبدالله آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان سعودی و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفتند که زنان افغانستان نیز مانند سایر کشورهای اسلامی باید به آموزش و اشتغال دسترسی داشته باشند.
وزیر امور خارجه عربستان ضمن تأکید بر آموزش و اشتغال زنان گفت: «افغانستان نباید به پناهگاه سازمانهای تروریستی تبدیل شود.
در همین حال وزیر امور خارجه قطر اظهار داشت که اگر طالبان میخواهد مشروعیت بینالمللی را به دست بیاورد باید مانند کشور قطر بشود.
شمار دیگر از سخنرانان نیز در این نشست از وضعیت بد انسانی در افغانستان ابراز نگرانی کردند و خواهان کمکهای بشردوستانه جهان به مردم این کشور شدند.
بیثباتی، ظلم، خشونتهای رو به افزایش در افغانستان و مهاجرتهای گسترده از این کشور نگرانیهای بود که اکثر سخنران در این نشست به آن پرداختند.
این اظهارات رهبران کشورهای مختلف در باره سیاستهای سختگیرانه طالبان در قبال حقوق مدنی و سیاسی زنان افغانستان در حالی مطرح میشود که طالبان همچنان بر محدویت علیه زنان مصر اند.
در حالی که مقامهای آمریکایی، افغانستان را پناهگاهی تازه برای گروههای تروریستی میدانند، طالبان این ادعاها را رد کرده و خود را ضامن ثبات کشور معرفی میکند. این تقابل روایات، نگرانیها درباره آینده امنیت منطقه و تعهدات بینالمللی را بیش از پیش پررنگ کرده است.
شماری از فعالان حقوق بشر، به رهبری ملاله یوسفزی، از کشورهای جهانی خواستهاند که تبعیض جنسیتی در افغانستان را به عنوان یک جرم بینالمللی به رسمیت بشناسند و برای توقف آن اقدامی هماهنگ انجام دهند.
همزمان با نزدیک شدن به نشست بعدی دوحه درباره افغانستان، جریانهای سیاسی مخالف طالبان نسبت به مشروعیتبخشی به این گروه هشدار داده و خواستار مشارکت همهجانبه بازیگران سیاسی کشور شدند.
مجلس نمایندگان ایالات متحده امریکا لایحهای را تصویب کرده که هدف آن افزایش شفافیت در روند تخصیص کمکهای خارجی به افغانستان و جلوگیری از دسترسی طالبان به این منابع مالی است.
دیدگاه بسته شده است.