نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
این ادعای طالبان در حالی مطرح میشود که دختران و زنان از رفتن به نهادهای آموزشی و علمی محروماند. بسیاری از پسران نیز از اثر محدودیتهای طالبان بر نهادهای آموزشی ترک تحصیل کردهاند
لطفالله خیرخواه، معین وزارت تحصیلات عالی طالبان میگوید که هیچ مانعی در پیشرفت علوم وجود ندارد و نه کسی در پی ایجاد آن است.
این در حالی است که پس از واگذاری کشور به طالبان، دروازههای مکاتب و دانشگاهها بر روی بانوان بسته شده است. نهادهای آموزشی شدیداً زیر سانسور طالبان قرار گرفتهاند. آزادی نهادهای علمی و اکادمیک از بین رفته است. مکاتب و دانشگاهها به اماکن ترویج ایدئولوژی طالبان مبدل شدهاند. علوم انسانی به عنوان علوم سکولار و ضد دین در مخالفت شدید طالبان قرار گرفته اند. گفتوگو و بحث آزاد نیز از میان رفته و دانشجویان نیز در مباحث باید متوجه باشند که چیزی خلاف میل طالبان بر زبان نرانند.
این ادعای طالبان در حالی مطرح میشود که دختران و زنان از رفتن به نهادهای آموزشی و علمی محروماند. بسیاری از پسران نیز از اثر محدودیتهای طالبان بر نهادهای آموزشی ترک تحصیل کردهاند.
در حالی که مقامهای آمریکایی، افغانستان را پناهگاهی تازه برای گروههای تروریستی میدانند، طالبان این ادعاها را رد کرده و خود را ضامن ثبات کشور معرفی میکند. این تقابل روایات، نگرانیها درباره آینده امنیت منطقه و تعهدات بینالمللی را بیش از پیش پررنگ کرده است.
همزمان با نزدیک شدن به نشست بعدی دوحه درباره افغانستان، جریانهای سیاسی مخالف طالبان نسبت به مشروعیتبخشی به این گروه هشدار داده و خواستار مشارکت همهجانبه بازیگران سیاسی کشور شدند.
باشندگان ولسوالی خاش ولایت بدخشان روز پنجشنبه در واکنش به تخریب مزارعشان توسط نیروهای طالبان، دست به اعتراض زدند. این رویداد با تنشهایی میان معترضان و نیروهای طالبان همراه بود.
افغانستان از واپسین روزهای تابستان ۲۰۲۱، زمانی که طالبان بار دیگر کنترل کشور را در دست گرفت و امارت اسلامی خود را اعلام کرد، شاهد یکی از تاریکترین دورانهای تاریخ معاصر خود بوده است. سیاستهای سختگیرانه این گروه نه تنها موجب عقبگرد اجتماعی و سیاسی شده، بلکه آینده میلیونها شهروند افغانستان را با ابهام و […]
دیدگاه بسته شده است.