نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، وزیران خارجه ۱۲ کشور عمدتا اروپایی در بیانیهای اعلام کردند که حکومت طالبان به دلیل تبعیض جنسیتی سیستماتیک باید مورد بازخواست قرار گیرد.
وزرای خارجه کشورهای آلمان، فرانسه، دانمارک، اسپانیا، بلژیک و لوکزامبورگ تأکید کردند که زنان افغانستان به دلیل تبعیض و مجازات به طور پیوسته از عرصه عمومی در حال حذفشدن اند.
وزرای خارجه کشورهای کاستاریکا، آلبانی، مالت، کرواسی، لیختن اشتاین و کابو ورد نیز با اعلام حمایت از این بیانیه اظهار داشتند که تاثیر سیاستهای طالبان بر زنان افغانستان ویرانگر است و باید حکومت کابل مورد بازخواست قرار گیرد. این بیانیه همچنین تصریح میکند که تبعیضهای سیستماتیک و نهادینه طالبان علیه زنان در سطح جهان بیسابقه است.
اتحادیه اروپا نیز همزمان با آغاز نشست مجمع عمومی سازمان ملل با انتشار بیانیهای اعلام کرد: عقب نشینی از حقوق زنان را در افغانستان نمیپذیرد و هرگونه محدودیت در این زمینه را محکوم میکند. این در حالی است که طالبان با اعمال محدودیتهای زیاد بر زنان حتی مانع رفتنها آنها به تفریح شدهاند.
در حالی که مقامهای آمریکایی، افغانستان را پناهگاهی تازه برای گروههای تروریستی میدانند، طالبان این ادعاها را رد کرده و خود را ضامن ثبات کشور معرفی میکند. این تقابل روایات، نگرانیها درباره آینده امنیت منطقه و تعهدات بینالمللی را بیش از پیش پررنگ کرده است.
شماری از فعالان حقوق بشر، به رهبری ملاله یوسفزی، از کشورهای جهانی خواستهاند که تبعیض جنسیتی در افغانستان را به عنوان یک جرم بینالمللی به رسمیت بشناسند و برای توقف آن اقدامی هماهنگ انجام دهند.
همزمان با نزدیک شدن به نشست بعدی دوحه درباره افغانستان، جریانهای سیاسی مخالف طالبان نسبت به مشروعیتبخشی به این گروه هشدار داده و خواستار مشارکت همهجانبه بازیگران سیاسی کشور شدند.
مجلس نمایندگان ایالات متحده امریکا لایحهای را تصویب کرده که هدف آن افزایش شفافیت در روند تخصیص کمکهای خارجی به افغانستان و جلوگیری از دسترسی طالبان به این منابع مالی است.
دیدگاه بسته شده است.