نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
«کمیته بینالمللی نجات» با انتشار گزارش تازه خود درباره نابرابری جنسیتی در دسترسی به آزمایش ویروس کرونا، از دسترسی محدود زنان افغانستان به آزمایش بیماری کووید۱۹، ابراز نگرانی کرده است.
به گزارش شانا به نقل از روزنامه راه مدنیت؛ کمیته نجات بینالمللی، امروز (پنجشنبه ۵سرطان) گزارش تازهیی را درباره نابرابری جنسیتی در دسترسی به آزمایش ویروس کرونا در کشورهای فقیر از جمله افغانستان منتشر کرد.
در این گزارش آمده است: در کشورهای فقیر از جمله افغانستان، پاکستان، سومالی، یمن، چاد و جمهوری افریقای مرکزی، زنان مبتلا به ویروس کرونا کمتر از ۳۰درصد هستند.
یافتههای این کمیته نشان میدهد که دسترسی زنان در کشورهای فقیر به آزمایش کووید۱۹، محدود بوده است.
طبق این گزارش، ۷۲درصد مبتلایان ویروس کرونا در افغانستان مردان و ۲۸درصد زنان هستند.
وزارت صحت عامه با تایید گزارش کمیته نجات بینالمللی، میگوید که زنان نسبت به مردان کمتر به خدمات صحی بهویژه آزمایش ویروس کرونا دسترسی دارند.
بااینهمه طی چند ماه اخیر تعداد زیادی از زنان افغانستان براثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختهاند؛ افزون بر آن، با گذشت هر روز، بر میزان مبتلایان به کووید۱۹ در افغانستان افزوده میشود.
براساس آخرین آمار، در یک شبانهروز ۴۶۰نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و با ثبت واقعات جدید، شمار مبتلایان به بیش از ۳۰هزار نفر افزایش یافته است.
فاطمه براتیان، عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان افغانستان، اکنون در انگلستان تلاش میکند تا دختران مسلمان را به ورزش تشویق کند و موانع فرهنگی را کنار بزند. پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، بسیاری از ورزشکاران زن افغانستان مجبور به ترک کشور شدند. فاطمه براتیان، یکی از اعضای تیم ملی فوتبال […]
جنبش شنبههای ارغوانی هشدار میدهد که تصمیم احتمالی دولت آینده آلمان مبنی بر توقف روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر، جان دهها انسان را با خطر روبهرو خواهد کرد و آنان را در معرض تهدیدهای جدی قرار خواهد داد. دولت آینده آلمان احتمالاً روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر را متوقف […]
بر اساس گزارش دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد، رانندگان در افغانستان از انتقال زنان بدون محرم، حتی به مراکز درمانی، خودداری میکنند. این محدودیت که از قوانین طالبان سرچشمه میگیرد، مانع جدی در مسیر دسترسی زنان به خدمات حیاتی از جمله درمان پزشکی ایجاد کرده است. این اقدام، که بخشی از سیاستهای سرکوبگرانهی طالبان […]
نازی مظفری، نویسنده و منتقد مقیم اروپا، با نگاهی تیزبینانه و انتقادی، به بررسی برنامههای فرهنگی زنستیزانه پرداخته است. او با تأکید بر ضرورت بازنگری جدی در محتوای این برنامهها، از نهادینهشدن خشونت و تحقیر زنان در جامعه هشدار داده و خواستار شکستن چرخههای آسیبزننده شده است. اکنون متن او را میخوانیم. از هرچه انجمن […]
دیدگاه بسته شده است.