نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
گروه طالبان همچون سایر گزارشهای نهادهای بینالمللی درباره وضعیت افغانستان تحتکنترل این گروه، گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز مبنی بر خطرناک بودن افغانستان برای خبرنگاران را رد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی این گروه میگوید: «متاسفانه نهادهایی که به نام مدافعین خبرنگاران و بهعنوانهای مختلف در غرب ساخته شدهاند، آنها بخاطر تبلیغات علیه کشورها برای خود برنامه دارند و از همان روزنه مسایل را بررسی و تحلیل میکنند.»
وی افزود: «در افغانستان به هیچ خبرنگاری تهدید متوجه نیست. در افغانستان در سال گذشته به هیچ خبرنگاری زیان و آسیبی نرسیده است. البته توقیف و اقدامات قانونی بوده که آن هم محدود بود و هم حل شده و اکثریت آن مرتبط به کار رسانهای نبوده، بلکه صبغه حقوقی یا جنایی داشته است.»
گفتنی است اخیرا سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارشی ویتنام، روسیه و افغانستان را خطرناکترین کشورها برای خبرنگاران معرفی کرده است.
این سازمان افزوده است که طالبان در سال ۲۰۲۳ میلادی ۲۱ خبرنگار را زندانی کرد و سه خبرنگار هنوز در بند هستند.
وزارت عدلیه گروه طالبان دیروز پنجشنبه، ۱۷ جوزا اعلام کرد که فعالیت تلویزیون تمدن بهعلت وابستگی به حزب حرکت اسلامی افغانستان و استفاده از زمین غصبی دولتی متوقف میشود.
جمع زیادی از روزنامهنگاران افغانستان با واگذاری قدرت به طالبان در آگوست ۲۰۲۱ برای حفظ جان خود مجبور به ترک افغانستان و مهاجرت به پاکستان شدند. در این میان، خبرنگاران زن و دستیاران رسانهای نیز حضور دارند.
رسانههای افغانستان طی حدود دو نیم سالی که از واگذاری قدرت به طالبان میگذرد با محدودیتها و فشارهای گوناگون روبهرو بودهاند، از تهدید و بازداشت کارمندان گرفته تا خودسانسوری.
سخنگوی طالبان میگوید که قانون جدید رسانههای این گروه برای توشیح به ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر این گروه فرستاده شده است.
دیدگاه بسته شده است.