۵۰ درصد بیماران قلبی، پیش از رسیدن به مراکز پزشکی جان می‌دهند

به گفته آنان از این میان بیماری‌های قلبی ۲۱ درصد مرگ‌ومیر را در افغانستان تشکیل می‌دهد. به گزارش شانا به نقل از سلام وطندار؛ ماموسی زیور، معاون وزارت صحت عامه که دیروز یک‌شنبه در نشست «اهمیت قلب در بدن انسان و چگونگی مراقبت از آن» در کابل، گفت: رژیم غذایی ناسالم، فشار بلند عصبی و […]

به گفته آنان از این میان بیماری‌های قلبی ۲۱ درصد مرگ‌ومیر را در افغانستان تشکیل می‌دهد.

به گزارش شانا به نقل از سلام وطندار؛ ماموسی زیور، معاون وزارت صحت عامه که دیروز یک‌شنبه در نشست «اهمیت قلب در بدن انسان و چگونگی مراقبت از آن» در کابل، گفت: رژیم غذایی ناسالم، فشار بلند عصبی و فشار بلند خون، بیماری شکر، استفاده از دخانیات، مصرف نوشیدنی‌های الکولی و کم‌تحرکی از عوامل اصلی بیماری‌های قلبی است.

مسئولان وزارت صحت عامه در باره شمار مبتلایان بیماری‌های قلبی در سال جاری در کشور آماری ارایه نکرده‌اند؛ اما آمارهای سال گذشته این وزارت نشان می‌دهد که در جریان سال ۱۳۹۷ خورشیدی، ۵۲ هزار تن در کشور به بیماری‌های قلبی دچار شدند که از این میان یک هزار و ۳۹ تن آنان شهروندان کابل هستند.

بر اساس این آمارها، ۵۰ درصد از بیماران قلبی، پیش از رسیدن به شفاخانه جان‌ خود را از دست می‌دهند.

وزارت صحت عامه، امکانات کم بهداشتی و کمبود متخصصان برای درمان بیماری‌های قلبی را از مشکلات اصلی درمان این بیماری‌ در کشور می‌داند. در این حال سازمان جهانی بهداشت می‌گوید که بیماری‌های قلبی ۳۱ درصد عامل مرگ‌ومیر را در جهان تشکیل می‌دهد و این بیماری سالانه جان‌های ۱۷٫۵ میلیون تن را می‌گیرد.