نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در محفلی که به همین منظور در هرات برگزار شد مقامات حکومت محلی هرات، خبرنگاران، اعضای جامعه مدنی و حقوقدانان و نهادهای ملی و بینالمللی مدافع حقوق بشر اشتراک داشتند. در این نشست یک روزه درباره موضوعات حراست از آزادی بیان و نقش موثر رسانهها در گفتگوهای صلح افغانستان و همچنین دلایل عدم محاکمه عاملان […]
در محفلی که به همین منظور در هرات برگزار شد مقامات حکومت محلی هرات، خبرنگاران، اعضای جامعه مدنی و حقوقدانان و نهادهای ملی و بینالمللی مدافع حقوق بشر اشتراک داشتند. در این نشست یک روزه درباره موضوعات حراست از آزادی بیان و نقش موثر رسانهها در گفتگوهای صلح افغانستان و همچنین دلایل عدم محاکمه عاملان خشونت در برابر خبرنگاران صحبت شد. خبرنگاران از مقامات حکومتی خواستند که به معافیت مجرمین علیه روزنامهنگاران نقطه پایان گذاشته و این افراد را شناسایی و مجازات کنند تا خشونتها کاهش یابد. در همین حال مقامات حکومتی و اعضای جامعه مدنی وجود فساد در حکومت را عامل اصلی عدم مجازات عاملان خشونت در برابر خبرنگاران دانستند. مسولان نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و خبرنگاران بر حمایتهای دوامدار خود از روزنامهنگاران تاکید کردند. در این محفل، مونسه حسنزاده، معاون والی هرات، همایون نظری، مسئول کمیته مصونیت خبرنگاران افغان در غرب کشور، داکتر نجیب حدید، رئیس دانشکده ژورنالیزم پوهنتون هرات، سید اشرف سادات، مسول جامعه مدنی هرات و حسین حیدری، مسول انجمن وکلای مدافع درباره حراست از آزادی بیان در مذاکرات صلح سخنرانی کردند.
طالبان در روز عاشورا ۱۳ تن از شیعیان را از شهرک جبرئیل در هرات بازداشت کردهاند و تاکنون هیچ اطلاعی از آنان به دست نیامده است.
جمع زیادی از روزنامهنگاران افغانستان با واگذاری قدرت به طالبان در آگوست ۲۰۲۱ برای حفظ جان خود مجبور به ترک افغانستان و مهاجرت به پاکستان شدند. در این میان، خبرنگاران زن و دستیاران رسانهای نیز حضور دارند.
گروه طالبان همچون سایر گزارشهای نهادهای بینالمللی درباره وضعیت افغانستان تحتکنترل این گروه، گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز مبنی بر خطرناک بودن افغانستان برای خبرنگاران را رد.
کانادا و هالند بهعنوان روسای مشترک ائتلاف جهانی آزادی رسانهها (MFC) اعلام کردند که عضویت افغانستان در این ائتلاف لغو شده است.
دیدگاه بسته شده است.