نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به رغم صدور حکم بازداشت کرامالدین کریم، رئیس پیشین فدراسیون فوتبال به اتهام «تجاوز جنسی بر زنان فوتبالیست» وی هنوز هم بازداشت نشده است. حکم بازداشت او یک ماه پیش از سوی لویسارنوالی به نهادهای امنیتی فرستاده شده است اما آنان تاکنون موفق به بازداشت وی نشدهاند. به گزارش شانا به نقل از شفقنا، مسئولان […]
به رغم صدور حکم بازداشت کرامالدین کریم، رئیس پیشین فدراسیون فوتبال به اتهام «تجاوز جنسی بر زنان فوتبالیست» وی هنوز هم بازداشت نشده است. حکم بازداشت او یک ماه پیش از سوی لویسارنوالی به نهادهای امنیتی فرستاده شده است اما آنان تاکنون موفق به بازداشت وی نشدهاند.
به گزارش شانا به نقل از شفقنا، مسئولان وزارت داخله روز یکشنبه، دوم سرطان گفتند که آنان در تلاشاند کرامالدین کریم را با توجه به حکم لویسارنوالی، هرچه زودتر بازداشت کنند. به گفته مسئولان این وزارت حکم لویسارنوالی مبنی بر بازداشت کرامالدین کریم به اتهام «تجاوز جنسی» بر بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان، به آنان رسیده، اما وی هنوز بازداشت نشده است.
لویسارنوالی در اواخر ماه ثور دستور بازداشت کرامالدین کریم را به اتهام «تجاوز جنسی» صادر کرد و از ارگانهای امنیتی خواست که آقای کریم را بازداشت کنند. به گفته مسئولان لویسارنوالی، این تصمیم به علت حاضر نشدن کرامالدین کریم به لویسارنوالی گرفته شده است.
هرچند بیش از یک ماه از صدور حکم لویسارنوالی در این باره میگذرد، اما نهادهای امنیتی تاکنون نتوانستهاند این حکم لویسارنوالی را اجرا کنند.
این در حالی است که فدراسیون بینالمللی فوتبال به تاریخ ۱۸ جوزا کرامالدین کریم، رئیس پیشین فدراسیون فوتبال افغانستان را در پیوند به اتهام آزارواذیت جنسی زنان فوتبالیست گناهکار شناخت و از فعالیت در بخش فوتبال به صورت دایمی محروم کرد. افزون بر آن آقای کریم از سوی کمیته اخلاقی این فدراسیون، یک میلیون فرانک سوئیس معادل بیشتر از ۸۰ میلیون افغانی نیز جریمه شده است.
زنان: خاموش نمیمانیم، کریم را بازداشت کنید
فعالان حقوق زن در کشور ضمن انتقاد از تأخیر در بازداشت کرامالدین کریم میگویند که پیگیری نشدن جدی این قضیه باعث میشود که زنان در جامعه احساس ناامنی کنند. به گفته این فعالان، به تعویق انداختن بازداشت کرامالدین کریم باعث تقویت فرهنگ معافیت از تعقیب عدلی میشود.
این فعالان حقوق زن میگویند که قضیه اتهام «تجاوز جنسی رئیس فدراسیون فوتبال بر زنان فوتبالیست» باعث گسترش محدودیت در حیطه کاری زنان افغان خواهد شد. آنان میافزایند که قضایای تجاوز جنسی بر زنان آسیب جدی بر جایگاه این قشر در جامعه وارد میکند.
عطیه مهربان، فعال حقوق زن از تاثیر این قضیه بر میزان حضور زنان در میدانهای ورزشی میگوید. وی میافزاید، در صورت رسیدگی نشدن به قضیه اتهام بر کرامالدین کریم، بیشتر زنان از بلند کردن صداهای دادخواهی منصرف خواهند شد. به گفته بانو مهربان، شمار زیادی از خانوادههای افغانستانی پس از رسانهای شدن قضیه تجاوز جنسی بر بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان کشور، از فرستادن دختران به میدانهای ورزشی ممانعت میکنند.
از سوی دیگر، شماری از فعالان حقوق زن بازداشت نشدن کرامالدین کریم را با توجه به «اثبات» جرم وی، «پرسشبرانگیز» میخوانند. آنان میگویند که تأخیر در بازداشت متهمان باعث قوی شدن فرهنگ معافیت از مجازات میشود.
فریحه ایثار، دیگر فعال حقوق زن میگوید که رسیدگی نکردن به این گونه قضایا باعث میشود که فرهنگ معافیت از مجازات تقویت شود و ضربه مهلکی بر روند رشد زنان در جامعه افغانستانی وارد شود. او میافزاید که نادیده گرفتن قضایای حقوق زنان، به ویژه آزارواذیت جنسی باعث تشویق بقیه افراد به انجام این جرایم میشود.
وی میگوید که رسیدگی نکردن به این قضیه باعث انگیزهکشی در زنانی خواهد شد که به تازهگی در صحنه حضور یافتهاند. به گفته او، این موضوع دید منفی در میان خانوادهها ایجاد میکند که مانع بزرگی در برابر برای حضور زنان در اجتماع خواهد بود.
این فعالان حقوق زن میگویند که از پیگیری قضیه تجاوز جنسی بر تیم ملی فوتبال زنان، دست نمیکشند. به گفته آنان، این قضیه ضربه بزرگی را بر روند رشد زنان وارد کرده است و آنان هیچ گاهی نمیتوانند در این چنین موارد خاموش بمانند.
فدراسیون بینالمللی فوتبال یا فیفا، کرامالدین کریم، رئیس پیشین فدراسیون فوتبال افغانستان را از فعالیت در بخش فوتبال به صورت دایمی منع کرده و آقای کریم از سوی این فدراسیون، یک میلیون فرانک سوئیس معادل ۸۰ میلیون افغانی نیز جریمه شده است.
بر اساس خبرنامهای که از سوی فدراسیون بینالمللی فوتبال به تاریخ هجدهم جوزا نشر شد، کمیته اخلاقی این فدراسیون کرامالدین کریم را به اتهام «سوءاستفاده و آزارواذیت جنسی زنان فوتبالیست» گناهکار شناخته است. این نتیجهگیری پس از بررسی شکایت پنج فوتبالیست زن گرفته شده است. بر اساس این نتیجهگیری، آقای کریم در جریان کارش در فدراسیون فوتبال افغانستان در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ برخی از زنان عضو تیم ملی فوتبال را مورد آزارواذیت جنسی قرار داده است.
جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان، اقدام وزارت خارجه آمریکا در حذف نام رهبران شبکه حقانی از فهرست تحت تعقیب را محکوم کرده و آن را پیامی خطرناک از حمایت غیرمستقیم از تروریسم دانست. جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان با انتشار بیانیهای، حذف نام سراجالدین حقانی، عزیز حقانی و یحیی حقانی از فهرست تحت تعقیب وزارت […]
جنبش «زنان مقتدر افغانستان» با برگزاری حرکت اعتراضی نمادین در کابل، پیام مخالفت خود را با سیاستهای سرکوبگرانه طالبان و بستهبودن مکتبها و دانشگاهها اعلام کردند. همزمان با فرارسیدن نوروز، جنبش «زنان مقتدر افغانستان» در واکنش به سیاستهای سرکوبگرانه طالبان، با برگزاری یک حرکت اعتراضی نمادین در کابل، بر ایستادگی در برابر «آپارتاید جنسیتی» تأکید […]
جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان با نامهای سرگشاده به ترامپ، خواستار محاکمه زلمی خلیلزاد بهدلیل خیانت و سیاستهای نادرستش در امور افغانستان شدند. شماری از جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان با ارسال نامهای سرگشاده به دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، خواستند زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین این کشور در امور افغانستان، بهجای اعزام به کابل محاکمه شود. این […]
«جنبش بیدار زنان افغانستان» به مناسبت نوروز قطعنامهای صادر کرده و این جشن سنتی را فرصتی برای یادآوری مبارزات زنان و تلاشهایشان برای دستیابی به حقوق انسانیشان اعلام کرد. این جنبش در بیانیه خود اعلام کرد که زنان افغانستان با وجود تمام محدودیتها و مشکلات، همچنان مقاومت میکنند و در برابر ستم گروه طالبان ایستادگی […]
دیدگاه بسته شده است.