چین به ایالات متحده درباره مصوبه کنگره علیه سرکوب مسلمانان اویغور هشدار داد

به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ مجلس نمایندگان آمریکا بامداد چهارشنبه با اکثریت قریب به اتفاق آرا قانونی را تصویب کرد که به موجب آن مقام‌های چینی به دلیل نقض حقوق بشر مسلمانان اویغور تحریم می‌شوند. این طرح با ۴۰۷ رأی موافق در مقابل ۱ رأی مخالف به تصویب رسید. این مصوبه برای تبدیل […]

به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ مجلس نمایندگان آمریکا بامداد چهارشنبه با اکثریت قریب به اتفاق آرا قانونی را تصویب کرد که به موجب آن مقام‌های چینی به دلیل نقض حقوق بشر مسلمانان اویغور تحریم می‌شوند. این طرح با ۴۰۷ رأی موافق در مقابل ۱ رأی مخالف به تصویب رسید. این مصوبه برای تبدیل شدن به قانون لازم‌الاجرا، باید به تصویب سنا و امضای ریاست جمهوری برسد.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که رئیس جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه از تمایل خود برای به عقب انداختن توافق تجاری با چین خبر داده بود.

این مصوبه نسخه اصلاح شده قانونی است که پیشتر در سنای ایالات متحده به تصویب رسیده بود. تصویب این قانون در حالی است که دونالد ترامپ پنجشنبه گذشته دو لایحه مصوب کنگره در حمایت از معترضان هنگ‌کنگ را امضا و آن‌ها را به قانون تبدیل کرد.

تصویب طرح این قانون جدید در مجلس نمایندگان آمریکا، بلافاصله با واکنش چین روبه‌رو شد؛ پکن تهدید به اقدام متقابل علیه واشنگتن کرد.

از حدود دو سال پیش نهادهای بین‌المللی حقوق بشر و همچنین دولت ترکیه گزارش‌های بسیاری را درباره «اردوگاه‌های بازپروری/ اسلام‌زدایی مسلمانان» در چین منتشر کردند. بنابراین گزارش‌ها، دولت چین میلیون‌ها نفر را صرفاً به دلیل اعتقادات مذهبی بازداشت و به اردوگاه‌هایی برای تغییر سبک زندگی منتقل کرده است.

چین پیشتر تهدید کرده بود ممکن است همه دارندگان گذرنامه‌های دیپلماتیک ایالات متحده را از ورود به منطقه خودمختار سین‌کیانگ در این کشور منع کند؛ سین کیانگ یکی از مناطق اصلی سکونت مسلمانان چین است.

آمریکا پیش‌ازاین ۲۸ سازمان و شرکت امنیتی دولتی چین ازجمله شرکت تجسسی ویدیویی «هیک‌ویژن» را به دلیل نقض حقوق بشر در استان سین‌کیانگ وارد فهرست سیاه تجاری کرد.

به گزارش بلومبرگ، اداره امنیت عمومی حکومت خلق اویغور منطقه خودمختار سین‌کیانگ، ۱۹ نهاد وابسته به حکومت محلی و هشت شرکت دیگر در این فهرست قرار گرفته‌اند. نام برخی از شرکت‌های مشهور هوش مصنوعی چین ازجمله گروه سنس‌تایم، مگوی‌تکنولوژی و ژجیانگ‌داهو نیز در این فهرست قرار دارد.

آمریکا چین را به سرکوب، دستگیری خودسرانه جمعی و جاسوسی از شهروندان اویغور متهم می‌کند. در مقابل چین می‌گوید صرفاً در برابر افراط‌گرایی اسلامی مبارزه می‌کند.

از زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه، گزارش‌های متعددی از حضور هزاران جنگجوی مسلمان چینی در یگان‌های سازمان‌هایی نظیر داعش و جبهه النصره منتشر شده است.