نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از صدای آمریکا؛ هفته گذشته بندر تورخم به صورت ۲۴ ساعته با حضور عمران خان، صدراعظم پاکستان و برخی از مقامهای حکومت افغانستان گشایش یافت. گفتنی است در لوحه آن از بندر تورخم به عنوان «مرز رسمی میان افغانستان و پاکستان» یاد شده است. یک روز پسازآن، وزارت خارجه افغانستان […]
به گزارش شانا به نقل از صدای آمریکا؛ هفته گذشته بندر تورخم به صورت ۲۴ ساعته با حضور عمران خان، صدراعظم پاکستان و برخی از مقامهای حکومت افغانستان گشایش یافت. گفتنی است در لوحه آن از بندر تورخم به عنوان «مرز رسمی میان افغانستان و پاکستان» یاد شده است.
یک روز پسازآن، وزارت خارجه افغانستان با واکنش به این موضوع، اعلام کرد که «دیورند مرز رسمی افغانستان و پاکستان نیست.»
وزارت خارجه پاکستان نیز روز شنبه ۲۱ سپتامبر (۳۱ سنبله) در اعلامیهای گفته است: «درحالیکه اعلامیه وزارت خارجه افغانستان را غیرمسئولانه میدانیم، سخنگوی وزارت خارجه (پاکستان) بیان داشته است که مسئله مرز افغانستان و پاکستان مطابق قوانین و معاهدات بینالمللی از سوی جامعه جهانی به عنوان مرز رسمی دو کشور شناخته میشود.»
وزارت خارجه پاکستان همچنین افزوده است: «پاکستان باورمند است که باز بودن مرز تورخم به صورت ۲۴ ساعته، گام مثبتی در راستای ایجاد سهولت برای مردم و بازرگانان دو طرف است؛ هرچند چنین اعلامیههایی فقط اراده رسیدن به صلح و همکاری میان دو کشور را زیر سؤال میبرد که باید از آن خودداری شود.»
افغانستان و پاکستان بر مبنای موافقتنامه خط دیورند بیش از ۲۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند. تورخم، اسپینبولدک و غلام خان از بندرهای مهم مواصلاتی است.
پس از درگیریهای مرزی در گذرگاه سپین بولدک چمن، وزارت دفاع طالبان میگوید که بهانهجویی برای جنگ به سود هیچ طرفی نیست.
بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پاکستان در نیویورک گفت که درگیریهای اخیر مرزی میان طالبان و نیروهای پاکستانی باعث تغییر در سیاست اسلامآباد در قبال طالبان نخواهد شد. او گفت که تحریم و اعمال فشار بر طالبان سیاستی بینتیجه است.
براساس گزارشها، نیروهای طالبان و نظامیان پاکستانی در مرز ولسوالی «دندپتان» ولایت پکتیا برای بار دیگر با هم درگیر شدند.
شاهدان عینی در قندهار میگویند که بین افراد گروه طالبان و نظامیان پاکستانی در مرز اسپینبولدک درگیری شده است.
دیدگاه بسته شده است.