نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دکتر خالدین ضیائی، رئیس اندیشکده گفتمان تعلیمی ملت افغانستان، با تحلیلهای ژرف و واقعگرایانه خود، به بررسی تحولات اخیر در سیاست داخلی و خارجی پاکستان پرداخته است. او معتقد است تغییرات این کشور پس از حادثه قطار و گروگانگیری بلوچ، پیامدهای گستردهای بر امنیت و نظام قدرت در منطقه بهویژه در افغانستان خواهد داشت. گفتوگوی […]
دکتر خالدین ضیائی، رئیس اندیشکده گفتمان تعلیمی ملت افغانستان، با تحلیلهای ژرف و واقعگرایانه خود، به بررسی تحولات اخیر در سیاست داخلی و خارجی پاکستان پرداخته است. او معتقد است تغییرات این کشور پس از حادثه قطار و گروگانگیری بلوچ، پیامدهای گستردهای بر امنیت و نظام قدرت در منطقه بهویژه در افغانستان خواهد داشت. گفتوگوی ما با دکتر ضیائی، فرصت منحصربهفردی برای فهم عمیقتر این تغییرات فراهم میکند.
سوال: شما چگونه ارزیابی میکنید که قواعد بازی در پاکستان پس از حادثه قطار و گروگانگیری جنبش آزادیخواه بلوچ تغییر کرده است؟ پاسخ: سخنگوی ارتش پاکستان به صراحت اعلام کرده است که این کشور در حال تغییر سیاستهای داخلی و خارجی خود است. این تغییر به معنای انتقال از رویکرد دفاعی و مدارا به سیاست هجومی و پیشگیرانه است. این تحولات نتیجه مستقیم فشارهای داخلی و خارجی بر پاکستان در پی این حوادث هستند.
سوال: این تغییرات چه تأثیری بر سیاست منطقهای پاکستان و امارت طالبان خواهد داشت؟ پاسخ: این تغییرات میتواند بر رژیم طالبان در افغانستان تأثیر عمیقی بگذارد. پاکستان از طریق ابزارهای نظامی و دیپلماتیک تلاش میکند تا موضع خود را در برابر رژیم طالبان تقویت کند. ارتش پاکستان آماده حملات هوایی و زمینی به خاک افغانستان تحتکنترل طالبان است تا گروههای مخالف و حامیان آنها را تصفیه کند. این تحولات احتمالاً به تغییرات بزرگ در ساختار قدرت در افغانستان منجر خواهد شد.
سوال: پاکستان در سطح بینالمللی چگونه اقدام کرده است؟ پاسخ: پاکستان شکایتی رسمی علیه مقامات رژیم طالبان در سازمان ملل و شورای امنیت ثبت کرده است. این اقدام به منظور مشروعیتبخشی به حملات نظامی احتمالی در خاک افغانستان و تضمین حمایت بینالمللی از سیاستهای پاکستان صورت گرفته است.
سوال: آیا این اقدامات میتواند به سقوط رژیم طالبان منجر شود؟ پاسخ: به نظر میرسد پاکستان با هماهنگی منطقهای و جهانی تلاش همهجانبهای برای سقوط رژیم طالبان در پیش گرفته است. اگر این اقدامات با موفقیت همراه شوند، میتواند زمینهساز تغییرات گستردهای در سیاستهای منطقهای و معادلات قدرت شوند.
بازگشایی مرز تورخم، پس از کشمکشهای اخیر، نه تنها نشاندهنده اهمیت این گذرگاه استراتژیک، بلکه نمادی از روابط پیچیده و پر تنش میان طالبان و پاکستان است. این رویداد، که با ظاهری اقتصادی و تجاری رخ میدهد، در واقع بازتابدهنده مسائل عمیقتر سیاسی و امنیتی میان طرفین است. اختلافات مرزی بر سر خط دیورند: خط […]
امرالله صالح، معاون پیشین رئیسجمهور افغانستان، از پاکستان خواست تا محتوای قرارداد پنهانیاش با طالبان را منتشر کند و ریشههای نزاع میان گنهکاران بزرگ و دستپروردههای آن را آشکار سازد. امرالله صالح، معاون پیشین رئیسجمهور افغانستان، امروز سهشنبه (۱۴ حوت) در صفحه ایکس خود نوشت که پاکستان باید محتوای قرارداد میان دستگاه ارتش و شوراهای […]
گذرگاه مرزی تورخم، یکی از مهمترین معابر بین افغانستان و پاکستان، برای چهارمین روز متوالی مسدود ماند. این انسداد پس از آن صورت گرفت که نیروهای گروه طالبان در حال ساخت تاسیسات در نزدیکی خط مرزی دیورند بودند، که با مخالفت پاکستان مواجه شد. عبدالجبار حکمت، کمیسر طالبان در تورخم، اعلام کرد که مذاکرات با […]
در عصر حاضر شاید کمتر واژهای را پیدا کرد که به پیمانه «بحران» در علوم مختلف مورد استفاده قرار گرفته باشد. دانشوران سیاست بینالملل از واژه بحران برای تبیین و تحلیل درگیری و تنش میان واحدهای سیاسی استفاده میکنند و اقتصاددانان تورم و نوسان در بازارهای مالی و ارزی را با استفاده از این واژه به بررسی میگیرند.
دیدگاه بسته شده است.