نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
براساس آخرین گزارشها، طالبان در ولایت هزارهنشین دایکندی با یورش به منطقه سیوک از توابع مرکز این ولایت، ۹ نفر از اعضای دو خانواده را کشتهاند.
به گزارش شانا به نقل از شفقنا؛ آمار تلفات این حمله ضدونقیض است. برخی منابع گزارش دادند که در این حمله ۱۱ نفر کشته شدهاند؛ اما اکثر منابع شمار تلفات را ۹ نفر گزارش دادهاند.
یکی از کشتهها امینالله مالی است که به گفته منابع، توسط طالبان سر بریده شده است. مالی از بزرگان قومی و در حکومت پیشین نامزد انتخابات مجلس نمایندگان بود.
در فهرست منتشرشده در شبکههای اجتماعی، قربانیان این رویداد چنین آمده است:
امینالله مالی، ابراهیم یعقوبی، شیرعلی جعفری، محمد ۱۱ ساله، امیر جعفری، عنایت ۱۲ ساله، محمد علم جعفری، همسر محمدعلم جعفری و مهدی ۱۴ ساله.
صبح دیروز (جمعه، ۴ قوس) منابع از مرکز دایکندی به رسانهها گفتند که طالبان به همکاری شماری از طالبان محلی بر خانه هاشم خان و پسران محمدداد جعفری در منطقهی «سیوک» مرکز این ولایت هجوم برده و دست به قتلعام زدهاند.
به گزارش روزنامه اطلاعات روز، منابع همچنین گفتند که طالبان اعضای دو خانواده را به عضویت در «جبهه مقاومت» متهم کردند و پس از رد درخواست تسلیمی از سوی این افراد، طالبان بر خانه آنان هجوم بردهاند.
بهگفته منابع، پسران محمدداد جعفری و هاشم خان با پسران فرد دیگری به نام غریبحسین بیگ دعوای زمین داشته و از چندین سال به این طرف مخالف یکدیگر بودهاند.
منابع افزودند که پسران محمدداد جعفری به همین دلیل همیشه با خودشان سلاح حمل میکردند، اما هیچ مشکلی با طالبان نداشته و با «جبهه مقاومت» نیز ارتباطی نداشتهاند.
به گفته منابع، طالبان امینالله مالی از نزدیکان پسران جعفری را نزد آنان فرستاده و گفتهاند که سلاحشان را تحویل بدهند.
پسران جعفری در پاسخ گفتهاند که با طالبان مشکل ندارند و اگر این گروه امنیتشان را تأمین میتوانند، آنان حاضراند سلاح را به طالبان تحویل بدهند.
امینالله مالی این پاسخ را به طالبان منتقل میکند، اما طالبان مالی را پس از شنیدن این پاسخ و ناتوانی او در تسلیمدهی پسران جعفری و هاشمخان، سر میبرند.
منابع میگویند که محمدعلی صداقت در این قتلعام همدست طالبان بوده است. یکی از منابع گفت که صداقت با پسران غریبحسین بیگ رابطه نزدیک دارد. همچنین گفته میشود که صداقت با امین مالی خصومت دیرینه داشته است.
محمدعلی صداقت در نظام جمهوری از افراد مسلح غیرمسئول به حساب میآمد، اما بعدا به روند صلح پیوست. منابع میگویند که او در تسلیمدهی ولسوالی خدیر به طالبان و تیرباران ۱۳ نظامی پیشین در این ولسوالی پیشقدم بوده است.
محمدکریم خلیلی، رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان این حمله طالبان را «شنیع، جنونآمیز، کینهتوزانه و مصداق روشن جنایت جنگی و ضدبشری» خوانده است. وی با انتشار بیانیهای گفته است که این حمله باید توسط نهادها و مجامع حقوق بشری از ابعاد مختلف بررسی و مورد رسیدگی قرار بگیرد.
خلیلی به طالبان نیز هشدار داده است که «هیچ نظام و حکومتی با راهاندازی قتلعام، جنایت، ایجاد رعب و وحشت، برهم زدن آرامش مردم، بقا نداشته است».
محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان هم فهرست قربانیان این حمله طالبان را در صفحه فیسبوک خود منتشر کرده است. محقق نیز از نهادهای حقوق بشری خواسته است که در این باره رسیدگی و اقدام کنند. او نوشته است: «قابل یادآوری است که از دو سه هفته به این طرف طالبان در برخی ولسوالیهای دایکندی که یک ولایت هزارهنشین است، ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر نیروی نظامی مستقر کرده، بدون اینکه در آن ولسوالی کدام مقاومت وجود داشته است.»
طالبان تاکنون در این زمینه چیزی نگفتهاند.
اهالی تعدادی از روستاهای دایکندی بهعلت اختلاف بر سر محل ساخت ساختمان یک مکتب، در برابر رئیس معارف طالبان در این ولایت دست به اعتراض زدند.
به گفته منابع، جسد علیجان حسننژاد، آمر احصائیه ریاست احصائیه و معلومات گروه طالبان در ولایت دایکندی در حالی که به دار آویخته شده بود، از خانه شخصیاش پیدا شده است.
یک عضو طالبان در دایکندی یک زن «متأهل» را با خود برده است. به گزارش اطلاعات روز یک عضو طالبان در ولسوالی اشترالی این ولایت، یک زن متأهل را با خود به ولایت هلمند «فرار» داده است.
گروه طالبان دو روز بعد از «تیرباران» هشت نفر از شیعیان هزاره بهشمول سه کودک در ولایت دایکندی، در واکنشی، قربانیان را «بغاوتگر» خواندند.
دیدگاه بسته شده است.