نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از تسنیم؛ «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در توئیتی با ابراز نگرانی از ادامه محرومیت دختران افغانستان از تحصیل در مقطع متوسطه از مقامات امارت اسلامی خواست به دختران اجازه تحصیل بدهند. وی افزود ادامه این محرومیت برای خود دختران و نیز کشوری که بهشدت به انرژی و مشارکت آنها […]
به گزارش شانا به نقل از تسنیم؛ «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در توئیتی با ابراز نگرانی از ادامه محرومیت دختران افغانستان از تحصیل در مقطع متوسطه از مقامات امارت اسلامی خواست به دختران اجازه تحصیل بدهند.
وی افزود ادامه این محرومیت برای خود دختران و نیز کشوری که بهشدت به انرژی و مشارکت آنها نیاز دارد، بسیار آسیبرسان است.
اواخر ماه قبل نیز «مارکوس پوتزل» سرپرست هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان در نخستین سالگرد محرومیت دختران افغانستان از تحصیل در مقطع لیسه، از امارت خواسته بود تدابیری فوری برای بازگشایی مکاتب دخترانه در سراسر افغانستان اتخاذ کنند.
این در حالی است که مقامات امارت همواره تصریح کردهاند تحصیل حق مسلم اسلامی و قانونی زنان است، امارت اسلامی با آن هیچ مشکلی ندارد و برای بازگشایی مکاتب تلاش میشود، اما اکنون به جز حدود ۱۰ ولایت، مکاتب دخترانه در مقطع لیسه در دیگر ۲۴ ولایت افغانستان تعطیل است.
اخیراً نیز «صادق عاکف مهاجر» سخنگوی وزارت امربهمعروف و نهیازمنکر اداره امارت اسلامی در گفتگو با رسانهها تصریح کرده بود حق تحصیل، کار و کارآفرینی برای زنان و دختران در اسلام محفوظ است و امارت اسلامی برای ایجاد یک «محیط امن» برای کار و تحصیل زنان تلاش میکند.
امارت اسلامی با وجود تأکید بر حق تحصیل زنان و دختران، اما بعد از گذشت بیش از یک سال از حاکمیت دورباره بر افغانستان، هیچ اقدام عملی مبنی بر بازگشایی مکاتب دخترانه به عمل نیاورده است.
اهالی تعدادی از روستاهای دایکندی بهعلت اختلاف بر سر محل ساخت ساختمان یک مکتب، در برابر رئیس معارف طالبان در این ولایت دست به اعتراض زدند.
حبیبالله حقانی، وزیر معارف گروه طالبان در نشست بینالمللی در کازان روسیه از کشورهای جهان خواست برای چاپ کتابهای درسی، تامین معاش معلمان و ساخت مکتب در افغانستان با طالبان همکاری کنند.
شورای تحقیقات بینالمللی امور مذهبی در پژوهشی نوشت که طالبان قندهاری در مورد آموزش و تحصیل دختران رویکرد سختگیرانه و محافظهکارانهتری نسبت به شبکه حقانی و طالبان پکتیکایی دارند.
خشونت علیه زنان؛ موضوع داغی که امروزه گریبان گیر تمام زنان افغانستان است!
خشونت علیه زنان در رژیم فعلی چند برابر شده است و از همه بدتر اینکه خشونتهای خانوادگی نیز روبه افزایش است و البته در جریان شرایطی که زنان در برابر خشونت دست به اعتراض زدند، رژیم طالبان تا حد توان تلاش کرد بالهای زنان را قطع کند.
دیدگاه بسته شده است.