نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
شماری از فرهنگیان بلخ از کاهش فرهنگ مطالعه در میان جوانان این ولایت ابراز نگرانی میکنند و میگویند، با گذشت هر روز علاقهمندی جوانان به کتاب و کتابخوانی کمرنگ میشود. به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از شفقنا؛ فرهنگیان بلخ استفاده جوانان از اینترنت و تلفنهای هوشمند و سرگرمشدن در صفحههای اجتماعی را از علتهای […]
شماری از فرهنگیان بلخ از کاهش فرهنگ مطالعه در میان جوانان این ولایت ابراز نگرانی میکنند و میگویند، با گذشت هر روز علاقهمندی جوانان به کتاب و کتابخوانی کمرنگ میشود.
به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از شفقنا؛ فرهنگیان بلخ استفاده جوانان از اینترنت و تلفنهای هوشمند و سرگرمشدن در صفحههای اجتماعی را از علتهای کمعلاقگی و فاصلهگرفتن جوانان از کتاب و کتابخوانی عنوان میکنند.
محمدحسن از فرهنگیان بلخ میگوید، نیاز است که در شرایط کنونی برای جوانان زمینههای دسترسی ساده به کتاب و کتابخانهها فراهم شود.
او از مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ میخواهد تا به مکتبها بروند و جوانان را به مطالعه و رفتن به کتابخانهها تشویق کنند.
محمدسخی، عضو شهر کتاب ولایت بلخ میگوید، روزانه به گونه میانگین ۴۰ تا ۵۰ تن که بیشترشان جوانان هستند، برای مطالعه در شهرکتاب سر میزنند.
محمدسخی، افزون بر افزایش استفاده جوانان از شبکههای اجتماعی، ناامنی و گرفتاریهای روزانه را نیز از علتهای کاهش انگیزه جوانان به کتابخوانی عنوان میکند.
اما شماری از جوانان بلخی از نبود کتابخانهها و مراکز علمی در این ولایت شکایت دارند.
آنان ایجاد کتابخانه و مکانهای ویژه برای مطالعه را از مکلفیتهای ریاست اطلاعات و فرهنگ این ولایت میدانند و میگویند که تاکنون در این زمینه هیچ توجهی صورت نگرفته است.
اما صالحمحمد خلیق، رئیس اطلاعات فرهنگ بلخ میگوید، در حال حاضر بیش از ۶۰ کتابخانه در این ولایت وجود دارد که بیشتر آنها مربوط به مراکز آموزشی، نهادهای خصوصی و دانشگاهها است.
به گفته او این ریاست در نظر دارد تا در هر ولسوالی نیز یک کتابخانه ایجاد کند.
خلیق میافزاید که در چند سال اخیر ۵۰۰ جلد کتاب به نشر رسیده که بیشتر این کتابها درحوزه ادبیات بوده است.
به باور رئیس اطلاعات و فرهنگ بلخ، چاپ این شمار کتابها نشاندهنده گسترش فرهنگ مطالعه و افزایش علاقهمندی جوانان به کتاب در مقایسه با سالهای گذشته است.
با این همه شماری از جوانان بلخی که اهل کتاب و مطالعه هستند میگویند، با وجود چاپخانهها و کتابفروشیهای مجلل در شهر مزارشریف هنوز هم برای پیداکردن برخی کتابهای مورد نیازشان با مشکلات زیادی روبهرو میشوند.
شیما مهجور، شاعر و نویسنده برجسته افغانستان، با آثار هنری خود، روایتگر زیباییهای زبان، احساسات ناب انسانی و چالشهای زندگی در میان تحولات تاریخی است. او با پنج کتاب منتشرشده، جایگاهی ویژه در ادبیات معاصر دری کسب کرده است. شیما مهجور، زاده ولایت جوزجان، تحصیلات خود را در رشته ادبیات دری در دارالمعلمین این ولایت […]
کتاب «نامه هایی به خواهرانم» نوشته فوزیه کوفی، فعال حقوق بشر و حقوق زنان و نماینده پیشین پارلمان افغانستان، اخیراً رونمایی شد. این کتاب مجموعه ای از نامه های فوزیه کوفی به خواهرانش است که در آن به مسائل مختلفی از جمله حقوق زنان، خشونت علیه زنان، و اهمیت تحصیل و مشارکت زنان در جامعه […]
در مراسمی باشکوه با حضور چهرههای فرهنگی، نویسندگان و تجار از ولایتهای فاریاب، جوزجان، سرپل و بلخ، کتاب «اندخوی تاریخی» در شهرستان اندخوی ولایت فاریاب رونمایی شد. این کتاب که با حمایت مالی تجار اندخوی به چاپ رسیده است، در ۸۳۸ صفحه و ۹ فصل به بررسی جغرافیا، فرهنگ، آداب و رسوم، ساختار اداری، شاعران، […]
تقسیم کار اجتماعی یکی از مفاهیم کلیدی در نظریههای امیل دورکیم است و او بهویژه در کتاب خود با عنوان “تقسیم کار اجتماعی” (۱۸۹۳) به بررسی این موضوع پرداخته است. دورکیم در این اثر به تحلیل چگونگی تقسیم کار در جوامع مختلف و تأثیرات آن بر همبستگی اجتماعی و انسجام اجتماعی میپردازد. ۱٫ تعریف تقسیم […]
دیدگاه بسته شده است.