لزوم کمک سازمان همکاری اسلامی به حل بحران افغانستان

نماینده ویژه سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان تاکید کرد که ما به‌عنوان یک قدرت نرم می‌توانیم برای توقف درگیری‌های خونین در این کشور اقدام کنیم. به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از آناتولی؛ حسین‌عونی بوتسالی، نماینده ویژه سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان در مصاحبه با خبرنگار آناتولی گفت: این نهاد با توجه موقعیت […]

نماینده ویژه سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان تاکید کرد که ما به‌عنوان یک قدرت نرم می‌توانیم برای توقف درگیری‌های خونین در این کشور اقدام کنیم.

به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از آناتولی؛ حسین‌عونی بوتسالی، نماینده ویژه سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان در مصاحبه با خبرنگار آناتولی گفت: این نهاد با توجه موقعیت خود می‌تواند به عنوان یک قدرت نرم نقش مهمی در توقف خصومت، اختلافات و درگیری‌های خونین افغانستان را ایفا کند.

وی که قبلا سفیر ترکیه در قاهره و نماینده دائم کشورش در یونسکو نیز بوده در ادامه با بیان اینکه افغانستان یکی از بنیانگذاران سازمان همکاری اسلامی است، تصریح کرد: «در صورت عدم حل مسئله افغانستان، گروه‌های افراطی در این کشور که زیر لوای اسلام پنهان می‌شوند، به تهدیدی جهانی تبدیل خواهند شد. از این رو، امنیت، ثبات، بازسازی و تبدیل افغانستان به یک کشور امیدبخش برای نسل‌های آینده برای همه ما حائز اهمیت است.»

سازمان همکاری اسلامی نخستین نهاد بین‌المللی بود که در برابر اشغال افغانستان توسط شوروی در ۱۹۷۹ صدای خود را بلند کرد. این سازمان در پلتفرم‌های سیاسی و اجتماعی نیز از مبارزه مجاهدان با نیروهای اشغالگر شوروی حمایت کرد.»

بوتسالی همچنین با اشاره به حمایت همیشگی سازمان همکاری اسلامی از تلاش‌های دولت افغانستان برای بازگرداندن ثبات به این کشور اظهار داشت:پس از حادثه ۱۱ سپتامبر و شکست طالبان در افغانستان نیز از سازمان ملل و جامعه جهانی برای برقراری  امنیت و ثبات در این کشور حمایت کردیم. طالبان و تمام طرف‌های درگیر در افغانستان را برای انجام مذاکرات صلح به اجلاس سازمان همکاری اسلامی در جده و مکه فراخواندیم.

روابط ترکیه با تمام همسایگان افغانستان همواره متعادل بوده و در طول تاریخ میان دو کشور هیچ مشکلی بروز نیافته است. بنابراین، ترکیه از معدود کشورهای قادر به کاهش تنش‌ و ایجاد فضای صلح‌آمیز در افغانستان به شمار می رود.»