عملیات ویژه آمریکا کلید خورد؛ سقوط قریب‌الوقوع طالبان؟

یک افسر پیشین امنیت ملی افغانستان در یادداشتی اختصاصی برای روزنامه ۸صبح، از آغاز عملیات ویژه آمریکا علیه طالبان خبر داد و با تشریح جزئیات این عملیات، سقوط قریب‌الوقوع رژیم طالبان را پیش‌بینی کرد. این افسر پیشین امنیت ملی، با اشاره به افشاگری‌های مقامات دولت سابق پس از سقوط جمهوریت، تاکید کرد که اشتباهات گذشته […]

یک افسر پیشین امنیت ملی افغانستان در یادداشتی اختصاصی برای روزنامه ۸صبح، از آغاز عملیات ویژه آمریکا علیه طالبان خبر داد و با تشریح جزئیات این عملیات، سقوط قریب‌الوقوع رژیم طالبان را پیش‌بینی کرد.

این افسر پیشین امنیت ملی، با اشاره به افشاگری‌های مقامات دولت سابق پس از سقوط جمهوریت، تاکید کرد که اشتباهات گذشته نباید تکرار شود و مردم باید از همین حالا برای سقوط رژیم طالبان آماده شوند. او با اشاره به تجربیات گذشته، سقوط جمهوریت را فرصتی برای سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا دانست و افزود که اکنون با تسلط طالبان بر افغانستان، شناسایی و رصد رهبران و شبکه‌های مرتبط با آن‌ها آسان‌تر شده است.

او با استناد به ارزیابی‌های اطلاعاتی، از اجماع بین‌المللی و منطقه‌ای برای نابودی رژیم طالبان خبر داد و گفت که دولت ترامپ، که رهبران امنیتی آن از عملکرد دولت بایدن در قبال طالبان ناراضی هستند، این ماموریت را در اولویت قرار داده است.

این افسر پیشین امنیت ملی، با اشاره به کاهش محدودیت‌های عملیاتی برای فرماندهان آمریکایی، جزئیات عملیات ویژه آمریکا علیه طالبان را تشریح کرد. او گفت که این عملیات شامل جمع‌آوری اطلاعات دقیق از طریق پهپادها، ماهواره‌ها، نیروهای ویژه و شنود مکالمات، شناسایی و انتخاب اهداف کلیدی مانند فرماندهان ارشد، پایگاه‌ها و مراکز مالی طالبان، و اجرای عملیات هوایی و زمینی با استفاده از تجهیزات پیشرفته است.

او با اشاره به بن‌بست سیاسی و اقتصادی طالبان، فشارهای بین‌المللی و منطقه‌ای، و نارضایتی‌های داخلی، سقوط رژیم طالبان را اجتناب‌ناپذیر دانست و تاکید کرد که عملیات ویژه آمریکا، با هدف قطع حمایت‌های مالی و تسلیحاتی از طالبان و گروه‌های تروریستی فعال در منطقه، از مشروعیت کامل برخوردار است.

این افسر پیشین امنیت ملی، در پایان یادداشت خود، هشدارهایی را به مردم، رهبران سیاسی، رسانه‌ها، تجار و کارمندان دولت طالبان ارائه کرد و از آن‌ها خواست که از هرگونه همکاری با طالبان خودداری کنند و برای محافظت از جان و مال خود در برابر پیامدهای احتمالی عملیات ویژه آمریکا آماده شوند.