نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان در دیدار با اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان گفت که کشورش ضمن حمایت از روند صلح به رهبری دولت افغانستان، همچنان در مبارزه با تروریسم با افغانستان همکاری خواهد کرد. ارگ ریاست جمهوری افغانستان در بیانیهای تأکید کرده است که در […]
به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان در دیدار با اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان گفت که کشورش ضمن حمایت از روند صلح به رهبری دولت افغانستان، همچنان در مبارزه با تروریسم با افغانستان همکاری خواهد کرد.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان در بیانیهای تأکید کرده است که در این دیدار پادشاه عربستان نسبت به برقراری صلح دایمی در افغانستان ابراز امیدواری کرده است.
ملک سلمان بن عبدالعزیز افزود: عربستان در راستای مبارزه با تروریسم و خکشاندن ریشههای این پدیده، در کنار مردم افغانستان قرار دارد و از روند صلح این کشور به رهبری دولت افغاسنتان نیز حمایت میکند.
در چند سال اخیر، عربستان سعودی از طریق دیدار با مقامات آمریکایی و افغانستان تلاش کرده است تا جایگاه خود را در معادلات افغانستان از طریق مداخله در روند صلح این کشور تثبیت کند.
پیش از این «جیو نیوز» به نقل از رسانههای عربی گفته بود که «عبدالله سعدون» رئیس کمیته امنیتی شورای عربستان، طالبان افغانستان را به عنوان گروهی افراطی نام برده است.
برخی از کارشناسان بر این باورند، هرچند عربستان نخستین کشوری بود که حاکمیت طالبان در افغانستان را به رسمیت شناخته بود؛ اما این کشور اخیراً در حمایت از برخی از جریانها علیه طالبان موضع گرفته است.
پیش از این نیز «مشاری بن مزعل الحربی» سفیر عربستان سعودی در کابل گفته بود که طالبان از نظر عربستان سعودی رسماً یک گروه تروریستی است.
برخی از کشورهای عربی و عربستان به حمایت از گروه داعش و جریانهای تکفیری در افغانستان متهم هستند در حالی که طالبان بزرگترین مانع فعالیت این جریان در افغانستان محسوب میشوند.
گفتنی است که اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان چند ماه قبل در ادامه تبلیغات انتخاباتی خود در دیدار با مردم ولایت ننگرهار به لزوم اجرای پروژه دانشگاه اسلامی عربستان در این ولایت تأکید کرده بود.
به هر حال، اقدامات عربستان در روند صلح و مشروعیتزدایی از طالبان، در تناقض با کارنامه ریاض در یمن و همچنین اتهامات دست داشتن این کشور در حمایت از داعش در افغانستان است، بنابراین دولت وحدت ملی از مسیر گفتوگوهای مستقیم با طالبان مشکلات را حل کند.
رئیس جمهور افغانستان در سفر تازهاش به عربستان با ملک سلمان بن عبدالعزیز، شاه عربستان و شمار دیگری از مقامهای دولتی این کشور جداگانه دیدار کرد.
در حالی که مقامهای آمریکایی، افغانستان را پناهگاهی تازه برای گروههای تروریستی میدانند، طالبان این ادعاها را رد کرده و خود را ضامن ثبات کشور معرفی میکند. این تقابل روایات، نگرانیها درباره آینده امنیت منطقه و تعهدات بینالمللی را بیش از پیش پررنگ کرده است.
همزمان با نزدیک شدن به نشست بعدی دوحه درباره افغانستان، جریانهای سیاسی مخالف طالبان نسبت به مشروعیتبخشی به این گروه هشدار داده و خواستار مشارکت همهجانبه بازیگران سیاسی کشور شدند.
باشندگان ولسوالی خاش ولایت بدخشان روز پنجشنبه در واکنش به تخریب مزارعشان توسط نیروهای طالبان، دست به اعتراض زدند. این رویداد با تنشهایی میان معترضان و نیروهای طالبان همراه بود.
دادگاه عالی روسیه تصمیم گرفته است نام طالبان را از فهرست گروههای تروریستی این کشور حذف کند. این تصمیم در جلسهای غیرعلنی و با درخواست دادستان کل روسیه اتخاذ شده است. طالبان از سال ۲۰۰۳ در لیست گروههای تروریستی روسیه قرار داشت، اما طی سالهای اخیر روابط میان طالبان و مسکو بهبود یافته است. روسیه […]
دیدگاه بسته شده است.