نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
نتیجه یک مطالعه در سطح اروپا نشان میدهد که تنها یک درصد از افراد نابالغ آلوده به ویروس کرونا جان میبازند و اکثر بیماران این گروه سنی نیز دوره ابتلا را بهصورت خفیف سپری میکنند.
به گزارش شانا به نقل از دویچهوله؛ تحقیقی که اخیراً در سطح اروپا انجام شده، نتیجه میگیرد که مرگومیر کودکان و نوجوانان براثر کووید ۱۹ بسیار اندک است؛ چیزی کمتر از یک درصد کل درگذشتگان.
علت امر بسیار ساده است: سلامت عمومی جسم و نداشتن سابقه بیماری؛ جزییات این مطالعه در نشریه «سلامت کودکان و نوجوانان لنست» منتشر شده است.
مدیر این مطالعه، مارک تبرویگ از کالج لندن میگوید اکثر کودکان و نوجوانان آلوده به ویروس، فقط یک دوره خفیف بیماری را پشت سر میگذارند.
تیم پژوهشی اروپا، برای این مطالعه، وضعیت ۵۸۲ خردسال و نوجوان بین ۳ تا ۱۸ سال را در ۸۲ مرکز درمانی بررسی کرده است؛ آنها کسانی بودند که جواب تست کرونایشان مثبت اعلام شده بود. تنها چهار نفر از این عده جان باختند که دو نفرشان بیماری زمینهای قبلی داشتند.
هشت درصد مبتلایان این گروه، مشکلات حاد تنفسی داشتند و باید در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشدند. مارک تبرویگ میگوید هرچند این نرخ خیلی کم است اما نباید از توجه به آن غافل شد. ۱۶ درصد کودکان و نوجوانان مبتلا به کرونا نیز فاقد هرگونه علایم و عوارض ناشی از بیماری بودهاند.
یکی از علتهای مرگومیر اندک این گروه سنی از کرونا، آن است که عموماً و به نسبت بزرگسالان، بیماریهای قبلی ندارند. تنها یکچهارم افراد موردمطالعه، سابقه بیماری در پرونده خود داشتند.
پژوهشگران معتقدند که نرخ واقعی مرگ کرونایی نزد افراد نابالغ، میتواند حتی از آنچه در مطالعه اخیر آمده، کمتر باشد. آنها استدلال میکنند که تعداد کثیری از کودکان و نوجوانان به دلیل خفیف بودن عوارض ابتلا، اصلاً به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند و تعدادشان ثبت نمیشود. بر این اساس، میزان فوت به نسبت شمار بیماران، بسیار کمتر خواهد بود.
فرضیه تضعیف کرونا در کوهستان
یک موضوع جالب دیگر در تحقیقات مربوط به کرونا در آمریکای لاتین نشان میدهد که نرخ ابتلا به ویروس در کشور کوهستانی پرو از همسایگانی مانند برزیل کمتر است. برزیل در صدر کشورهای آلوده در آمریکای لاتین قرار دارد اما در پرو، دستکم در مناطقی که ۳۰۰۰ متر از سطح دریا بالاترند، میانگین نرخ ابتلا فقط ۱۰ درصد است.
بهطور نمونه، در منطقه جنگلی و اداری لورتو در پرو، هشت هزار نفر مبتلا به کووید ۱۹ شده و ۳۲۹ نفر مردهاند؛ اما در ناحیه کوهستانی و مرتفع کوسکو که جمعیت آن ۵۰ درصد بیشتر است، فقط ۱۵۰۰ نفر آلوده شدهاند و تنها ۱۳ نفر درگذشتهاند.
هنوز معلوم نیست که چرا مردم پرو و ساکنان ارتفاعات آند، نسبت به کرونا مصونیت نسبی دارند. یک فرضیه این است که شاید مسئله به سیستم تنفسی آنها مربوط باشد که با زندگی در بلندی و اکسیژن کم سازگار شده است.
یک فرضیه دیگر، اشعه ماورا بنفش را موردتوجه قرار میدهد. این اشعه در نقاط مرتفعتر، بهوضوح بیشتر میتابد و گمانهزنی دکتر ایبریکو، پزشک متخصص ریه در لیما آن است که ادامه حیات ویروس احتمالاً با این اشعه دشوارتر میشود.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) هشدار داده است که بحران بهداشتی در افغانستان، به ویژه در مناطق روستایی، تهدیدی جدی برای سلامت کودکان است و باعث شیوع بیماریهای قابل پیشگیری میشود.
در داستان دلنشین شاکره شمعافروز، برزینمهر ششساله، سفری پرماجرا به قریه تجربه میکند که نه تنها پر از لحظات شاد و بازی، بلکه مملو از آموزشهایی عمیق درباره زندگی، طبیعت و ارزشهای انسانی است. این سفر به قصهای برای همیشه در ذهن او تبدیل میشود. بلاخره زمستان تمام شد و بهار از راه رسید. پدر […]
نهاد پیام امید با تأسیس در سال ۲۰۲۳ توانسته است با فراهم آوردن آموزش رایگان و حمایت از نیازمندان، به بیش از ۸,۰۰۰ دانشآموز کمک کند. فعالیتهای این نهاد تنها محدود به آموزش نبوده و شامل حمایت از یتیمان، زنان بیسرپرست و خانوادههای نیازمند است. نهاد پیام امید، فراتر از یک آکادمی آموزشی، یک جنبش […]
به گزارش شانا به نقل از افغانستاناینترنشنال افراد مبتلا به امپاکس دو کودک از پکتیا و ولسوالی فرزه کابل هستند و فعلا در شفاخانه صحت طفل بستریاند. مقامهای طالبان تاکنون درباره ثبت موارد ابتلا به امپاکس در افغانستان چیزی نگفتهاند. این اولین بار است که در افغانستان دو مورد بیماری امپاکس گزارش میشود. امپاکس معروف […]
دیدگاه بسته شده است.