نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
بررسیها حاکی از آن است که از واگذاری قدرت به طالبان و روی کار آمدن دوباره این گروه فیلترینگ گستردهای بر روی پلتفرمهای پیامرسان صورت نگرفته است.
به گزارش شانا به نقل از خبرآنلاین؛ سانسور اینترنت یا فیلتر اینترنتی و یا فیلترینگ، عبارت است از محدود کردن دسترسی کاربران اینترنت به وبگاهها و خدمات اینترنتی که از دیدگاه متولیان فرهنگی و سیاسی هر کشور برای مصرف عموم مناسب نیست، اعمال فیلتر معمولا به وسیله ارائهدهندگان خدمات اینترنتی انجام میشود؛ ولی تعیین سطح، مصادیق و سیاستهای فیلترینگ با حکومتها است.
کشورهای بلاروس، میانمار، چین، کوبا، مصر، ایران، کره شمالی، عربستان، سوریه، تونس، ترکمنستان، ازبکستان، و ویتنام از بزرگترین فیلترکنندگان اینترنت در جهان هستند.
در افغانستان اما زیر نظر حاکمیت طالبان فیلترینگ شدیدی بر روری شبکههای اجتماعی اعمال نشده است؛ در سال ۱۳۹۱ حکومت افغانستان برای اولین بار یوتیوب را فیلتر کرد؛ اما این فیلترینگ مدت کوتاهی به طول انجامید و در ۱۸ جدی آن سال این شبکه اجتماعی از حالت فیلترینگ خارج شد و تا به امروز و زیر نظر حاکمیت طالبان دسترسی به این شبکه اجتماعی کماکان آزاد است.
با این حال بنابر گزارش رویترز؛ یوتیوب اعلام کرده است که سیاستهای آن اجازه فعالیت طالبان را در شبکههای اجتماعی نمیدهد و به نوبهای یوتیوب فعالیت طالبان را در این شبکه اجتماعی ممنوع کرده است.
از طرف دیگر در خصوص سایر اپلیکیشنهای پیامرسان نیز، فیلترینگی از سوی طالبان صورت نگرفته است؛ بهعنوان مثال بنابر گزارش، استفاده مستمر طالبان از واتسآپ حتی برای فیسبوک (متا) شرکت مادر این پیامرسان دردسرساز شده است و متا باید به ایالات متحده آمریکا در قبال فعالیت طالبان در این اپلیکیشن پیامرسان پاسخگو باشد، این اپلیکیشن پیامرسان در افغانستان فیلتر نیست.
در سال ۱۳۹۶ گزارشهایی مبنی بر فیلترینگ واتساپ و تلگرام از سوی دولت افغانستان منتشر شد؛ اما بنابر گزارش رویترز در همان سالها، سخنگوی دولت افغانستان اعلام کرد که فیلترینگ بر روی شبکههای اجتماعی پیامرسان واتسآپ و تلگرام اعمال نخواهد شد و از آن زمان تاکنون و با وجود روی کار آمدن طالبان تلگرام همچنان در افغانستان به فعالیت خود ادامه میدهد.
گروه طالبان در اقدامی جدید و محدودکننده، به رسانههای صوتی و تصویری ولایت هرات دستور داده است تا گویندگان زن را از کار برکنار کنند. به گزارش منابع محلی، اداره امر به معروف طالبان در هرات با صدور این فرمان، دلیل این اقدام را تحریک جنسی اعضای این گروه توسط زنان گوینده عنوان کرده است. […]
طالبان با تأیید محدودیتهای گسترده بر رسانههای اجتماعی و بازیهای اینترنتی، تیکتاک و پابجی را موانع جدی در راه دستیابی به اهداف خود معرفی کرد و مدعی شد که این اقدامات بر اساس شریعت و قانون اسلامی صورت میگیرد. وزارت خارجه رژیم طالبان در واکنش به گزارش اخیر یوناما درباره سرکوب گسترده رسانهها و محدودیتهای […]
در دهههای گذشته، وقتی بچهها به سن نوجوانی میرسیدند، همه منتظر بودند که دیوانهبازیهایشان شروع شود. پشت بسیاری از حادثههای مرگبار و اتفاقات نگرانکننده، نوجوانی بود که با سرعتی سرسامآور رانندگی میکرد یا نیمه شب در قسمت «شنا ممنوع» دریا تنی به آب زده بود یا در اثر سوء مصرف مواد بستری شده بود. اما […]
بررسیهای حاکی از آن است که سرعت اینترنت افغانستان از زمان واگذاری این کشور به طالابن، افت چشمگیری داشته است.
دیدگاه بسته شده است.