نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
بررسیهای حاکی از آن است که سرعت اینترنت افغانستان از زمان واگذاری این کشور به طالابن، افت چشمگیری داشته است.
به گزارش شانا به نقل از رویترز؛ یکی از چشمگیرترین تغییرات از زمانی که طالبان برای اولین بار از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ به قدرت رسیدند، انفجار اینترنت بوده است؛ زمانی که طالبان در هفتههای پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به ایالات متحده از قدرت خارج شدند، عملاً هیچکس به اینترنت دسترسی نداشت. بر اساس گزارش بانک جهانی، پس از نزدیک به دو دهه مداخله و تعامل غرب با جهان، ۱۸ درصد از جمعیت آن به اینترنت دسترسی پیدا کردند.
طالبان به دختران اجازه داده است که بهصورت انفرادی در خانه درس بخوانند و برای ممنوع کردن اینترنت که مقامات آن از طریق رسانههای اجتماعی از آن استفاده میکنند، اقدامی نکرده است؛ اما دختران و زنان با انبوهی از مشکلات از قطع برق گرفته تا سرعت پایین اینترنت، چهرسد به هزینه کامپیوتر و وایفای در کشوری که ۹۷ درصد مردم در آن در فقر زندگی میکنند، مواجه هستند.
سکینه نظری، یکی از دانشجوهای افغانستانی، پس از آنکه در دسامبر مجبور به ترک دانشگاه شد، یک هفته در خانهاش در غرب کابل کلاس زبان مجازی را امتحان کرد. اما او پس از مبارزه با مشکلات آن را با ناامیدی رها کرد.
او گفت: «من نتوانستم ادامه دهم.» دسترسی به اینترنت در افغانستان بسیار سخت است و گاهی اوقات ما در ۲۴ ساعت نیم ساعت برق داریم.
اوکلا، مستقر در سیاتل که سرعت جهانی اینترنت را جمعآوری میکند، اینترنت موبایل افغانستان را در بین ۱۳۷ کشور کندترین و اینترنت ثابت آن را در رتبه دوم از آخر در بین ۱۸۰ کشور جهان قرار داده است.
برخی از افغانستانیها از ایلان ماسک، رئیس اجرایی اسپیسایکس درخواست کردهاند تا سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک خود را به افغانستان معرفی کند، همانطور که در اوکراین انجام داده است و درخواستهای کمک را در توییتر که متعلق به او است، ارسال کردهاند.
سوفیا گفت: ما همچنین از ایلان ماسک میخواهیم که به ما کمک کند. اگر آنها بتوانند این موضوع را در افغانستان حل کنند، برای زنان بسیار بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
با این حال تاکنون سخنگویان اسپیس ایکس به درخواستها پاسخ ندادهاند.
گروه طالبان در اقدامی جدید و محدودکننده، به رسانههای صوتی و تصویری ولایت هرات دستور داده است تا گویندگان زن را از کار برکنار کنند. به گزارش منابع محلی، اداره امر به معروف طالبان در هرات با صدور این فرمان، دلیل این اقدام را تحریک جنسی اعضای این گروه توسط زنان گوینده عنوان کرده است. […]
طالبان با تأیید محدودیتهای گسترده بر رسانههای اجتماعی و بازیهای اینترنتی، تیکتاک و پابجی را موانع جدی در راه دستیابی به اهداف خود معرفی کرد و مدعی شد که این اقدامات بر اساس شریعت و قانون اسلامی صورت میگیرد. وزارت خارجه رژیم طالبان در واکنش به گزارش اخیر یوناما درباره سرکوب گسترده رسانهها و محدودیتهای […]
در دهههای گذشته، وقتی بچهها به سن نوجوانی میرسیدند، همه منتظر بودند که دیوانهبازیهایشان شروع شود. پشت بسیاری از حادثههای مرگبار و اتفاقات نگرانکننده، نوجوانی بود که با سرعتی سرسامآور رانندگی میکرد یا نیمه شب در قسمت «شنا ممنوع» دریا تنی به آب زده بود یا در اثر سوء مصرف مواد بستری شده بود. اما […]
بررسیها حاکی از آن است که از واگذاری قدرت به طالبان و روی کار آمدن دوباره این گروه فیلترینگ گستردهای بر روی پلتفرمهای پیامرسان صورت نگرفته است.
دیدگاه بسته شده است.