شورای نامزدان: اعلام نتایج اولیه انتخابات آژیر بحران را در  افغانستان به صدا آورد

به گزارش شانا به نقل از ایران؛ شورای نامزدان انتخابات که از ۱۰ نامزد انتخابات ریاست جمهوری  تشکیل شده است امروز سه‌شنبه در مخالفت با ادامه کار محمد اشرف‌غنی، رئیس جمهوری این کشور در کابل گردهمایی اعتراضی برگزار کرد. این گردهمایی در ورزشگاه غازی شهر کابل با حضور جمع زیادی از هواداران نامزدان عضو این […]

به گزارش شانا به نقل از ایران؛ شورای نامزدان انتخابات که از ۱۰ نامزد انتخابات ریاست جمهوری  تشکیل شده است امروز سه‌شنبه در مخالفت با ادامه کار محمد اشرف‌غنی، رئیس جمهوری این کشور در کابل گردهمایی اعتراضی برگزار کرد.

این گردهمایی در ورزشگاه غازی شهر کابل با حضور جمع زیادی از هواداران نامزدان عضو این شورا برگزار و با قطعنامه ۹ ماده‌ای پایان یافت.

این شورا پیش از آغاز تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری نیز خواستار پایان کار حکومت وحدت ملی در اول جوزای ۱۳۹۸ شده و طرح «سرپرستی حکومت در چارچوب نظام جمهوری اسلامی افغانستان» را پیشنهاد کرده بود.

شورای نامزدان در نشست خبری در کابل اعلام کردند که نتایج اولیه مسیر بحران در کشور را گشوده و خطر جدی برای کشور به وجود آورده است.

«احمدولی مسعود» یکی از اعضای این شورا، نتایج اعلام‌شده را تقلبی عنوان کرد و گفت که سال ۲۰۲۰ با این انتخابات، کشور مملو از حوادث خواهد بود.

وی افزود: مردم افغانستان هرگز نتیجه انتخابات را نمی‌پذیرند.

احمدولی مسعود با سه هزار رای در رده دهم از سیزده نامزد  قرار گرفته است.

«عنایت‌الله حفیظ» نامزد دیگر انتخابات ریاست جمهوری و عضو شواری نامزدان هم در این نشست نتایج انتخابات را مضحک، خیالی و دور از واقعیت خواند. وی تأکید کرد که نتایج اعلام‌شده ظالمانه است و کمیسیون انتخابات، آرای پاک را اعلام نکرده است و تأکید کرد که وی تنها در ولایت بامیان ۱۳ هزار رای داشته است. کمیسیون انتخابات افغانستان آرای حفیظ را ۱۱ هزار ۳۷۴ اعلام کرده است.

حفیظ از سران دولت وحدت ملی و گروه طالبان خواستار دولت مشارکتی شد و گفت این دولت باید تامین صلح و برگزاری انتخاباتی شفاف را در اولویت کارهای خود  قرار دهد.

«محمدشهاب حکیمی» نیز کارکرد کمیسیون‌های انتخاباتی را غیرمشروع دانست و گفت به همین دلیل هیچ شکایتی هم ثبت نخواهد کرد.

این شورا با انتشار بیانیه ای مشترک اعلام کرد که کمیسیون انتخابات در گذشته مرجع اعتماد ما نبود و پس از این نیز به آنها اطمینان نداریم. در ادامه این بیانیه اضافه شده است که تنها راه برون‌رفت از بحران تشکیل دولت مشارکتی است.

نتایج انتخابات اولیه ریاست جمهوری ششم میزان روز یک‌شنبه گذشته اعلام شد و در آن رئیس جمهور غنی با بیش از ۵۰ درصد در رده نخست و عبدالله عبدالله با بیش از ۳۹ درصد در رده دوم قرار گرفته است.