نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
سه تن از فعالان حقوق زنان در عربستان که از ماه مه سال ۲۰۱۸ در بازداشت به سر میبردند روز پنجشنبه ۲۸ مارس به طور موقت آزاد شدند.
دادگاه رسیدگی کننده به جرایم این افراد، حکم آزادی آنها را صادر کرد.
«واس» خبرگزاری عربستان سعودی اسامی فعالان آزاد شده از زندان را رقیه محارب، عزیزه آلیوسف و ایمان آلنفیان معرفی کرده است. زنانی که سالها علیه ممنوعیت رانندگی برای زنان در عربستان مبارزه کرده بودند. دستگیری این فعالان چند هفته پیش از اجرای لغو ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان سعودی انجام شد.
در همین حال برخی منابع خبری مطلع از آزادی دیگر فعالان حقوق زنان در روز یکشنبه خبر داده اند. احتمالا این افراد هم موقتا و تا زمان صدور حکم یا تصمیم دیگر دادگاه آزاد خواهند شد.
دادگاه رسیدگی کننده به جرایم این افراد در ریاض روز چهارشنبه اعلام کرد که روند رسیدگی به جرایم این گروه از زنان عربستان سعودی به خاطر ارتباط با رسانهها و دیپلماتهای خارجی در جریان است. شماری از سازمانهای بینالمللی دفاع از حقوق بشر از جمله عفو بینالملل و دیده بان حقوق بشر پیشتر به نقل از منابع مطلع خبر داده بودند که این گروه از فعالان حقوق زنان طی ۹ ماه بازداشت مورد شکنجه قرار گرفته اند.
بازداشت زنان و نحوه رفتار با آنها انتقاد غربیها به پادشاهی عربستان سعودی را به دنبال داشته است. بسیاری از دولتها از جمله تمامی ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا، کانادا و استرالیا تا کنون از ریاض خواستهاند تا زمینه آزادی فعالان مدنی در این کشور را فراهم کند.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی همچنین اعلام کرده که تصمیم دادگاه برای آزادی موقت این فعالان به دنبال درخواست آنها در جلسههای محاکمه محقق شده است.
به گزارش همین منبع خبری، دادگاه اعلام کرد روند رسیدگی به این پرونده ادامه خواهد داد و آزادی متهمان مشروط به تداوم حضور آنها در جلسههای محاکمه است.
قوانین عربستان سعودی در قبال زنان بسیار سختگیرانه است. سال گذشته مسوولان این کشو حق رانندگی را برای زنان به رسمیت شناختند.
شمار گستردهای از منتقدان پادشاهی سعودی قوانین و مقررات مربوط به زنان در این کشور را «تبعیضآمیز» و یا حتی «موهن و غیرانسانی» توصیف میکنند. گروه پرشماری از کنشگران زن و مرد از سالها پیش با ایجاد کمپین و اطلاعرسانی خواهان تغییر این دسته از قوانین شده اند. پلیس و دستگاههای امنیتی عربستان برخی از این افراد را بازداشت کرده است.
همرسانی این مطلب:
فاطمه براتیان، عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان افغانستان، اکنون در انگلستان تلاش میکند تا دختران مسلمان را به ورزش تشویق کند و موانع فرهنگی را کنار بزند. پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، بسیاری از ورزشکاران زن افغانستان مجبور به ترک کشور شدند. فاطمه براتیان، یکی از اعضای تیم ملی فوتبال […]
جنبش شنبههای ارغوانی هشدار میدهد که تصمیم احتمالی دولت آینده آلمان مبنی بر توقف روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر، جان دهها انسان را با خطر روبهرو خواهد کرد و آنان را در معرض تهدیدهای جدی قرار خواهد داد. دولت آینده آلمان احتمالاً روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر را متوقف […]
بر اساس گزارش دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد، رانندگان در افغانستان از انتقال زنان بدون محرم، حتی به مراکز درمانی، خودداری میکنند. این محدودیت که از قوانین طالبان سرچشمه میگیرد، مانع جدی در مسیر دسترسی زنان به خدمات حیاتی از جمله درمان پزشکی ایجاد کرده است. این اقدام، که بخشی از سیاستهای سرکوبگرانهی طالبان […]
نازی مظفری، نویسنده و منتقد مقیم اروپا، با نگاهی تیزبینانه و انتقادی، به بررسی برنامههای فرهنگی زنستیزانه پرداخته است. او با تأکید بر ضرورت بازنگری جدی در محتوای این برنامهها، از نهادینهشدن خشونت و تحقیر زنان در جامعه هشدار داده و خواستار شکستن چرخههای آسیبزننده شده است. اکنون متن او را میخوانیم. از هرچه انجمن […]
دیدگاه بسته شده است.