نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
لیندسی گراهام، سناتور و عضو ارشد حزب جمهوریخواه ایالات متحد، پیش از دیدار دونالد ترامپ با مقامات بلندپایه آمریکا برای صحبت درباره توافقنامه صلح، در حساب توییترش نوشت که اعتماد دونالد ترامپ به گروه طالبان و امضای توافقنامه صلح با این گروه اشتباه بزرگی است و بار دیگر تروریسم را در افغانستان زنده میکند. آقای […]
لیندسی گراهام، سناتور و عضو ارشد حزب جمهوریخواه ایالات متحد، پیش از دیدار دونالد ترامپ با مقامات بلندپایه آمریکا برای صحبت درباره توافقنامه صلح، در حساب توییترش نوشت که اعتماد دونالد ترامپ به گروه طالبان و امضای توافقنامه صلح با این گروه اشتباه بزرگی است و بار دیگر تروریسم را در افغانستان زنده میکند.
آقای گراهام هشدار داد که توافق بد آمریکا با گروه طالبان باعث گسترش و تقویت تروریسم در جهان میشود. او گفت که ترامپ نباید اشتباهات بارک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، را تکرار کند، بلکه باید از آن اشتباهات درس بگیرد. به نظر او، اعتماد به اینکه طالبان جلو فعالیتهای القاعده و دیگر گروههای هراسافکن را در افغانستان بگیرد، اشتباهی بزرگتر از امضای توافقنامه هستهای اوباما با ایران خواهد بود.
لیندسی گراهام گفت: «هدف از حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان، جلوگیری از حمله دوباره تروریستها به ایالات متحد آمریکاست. هرگونه توافقنامه صلح با گروه طالبان که مبارزه نظامیان آمریکایی در افغانستان را نادیده بگیرد توافقنامه صلح نیست، بلکه راه را برای تروریسم جهانی هموار میکند تا به آمریکا و منافعش در سراسر جهان حمله شود.»
او از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، خواسته است که به درخواست مشاوران امنیتیاش توجه کرده، توافقنامه را امضا نکند؛ مبادا تروریسم دوباره در افغانستان جان گیرد.
در این میان، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح در افغانستان، پس از دور هشتم مذاکرات صلح با نمایندگان طالبان به ایالات متحد آمریکا رفته است تا نتایج این دور از گفتوگوها و محتوای نهایی توافقنامه را به اطلاع دونالد ترامپ و دیگر مقامات این کشور برساند.
بنا به نوشته خبرنامه کاخ سفید، دونالد ترامپ در این زمینه با مایک پنس، معاون ریاست جمهوری؛ مایک پمئیو، وزیر خارجه؛ مارک ایسپر، وزیر دفاع؛ جان بولتون، مشاور امنیت ملی؛ چینا هاسپل، رئیس سیا؛ جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش؛ و زلمی خلیلزاد دیدار و گفتوگو کرده است. به نوشته این خبرنامه، آمریکا به ادامه کمکهای خود به افغانستان متعهد مانده، تلاش میکند موافقتنامه جامعی را با طالبان امضا کند که دیگر ایالات متحد آمریکا و متحدانش از خاک افغانستان تهدید نشوند.
با این همه، حکومت وحدت ملی افغانستان اعلام کرده است که ایالات متحد آمریکا، دو توافقنامه جداگانه را امضا خواهد کرد: یکی با طالبان و دیگری با حکومت افغانستان. مجیب رحمن رحیمی، سخنگوی ریاست اجرائیه، میگوید حکومت وحدت ملی از محتوای توافقنامه میان آمریکا و طالبان باخبر است و محور هر دو توافقنامه را چهار موضوع اساسی بر مبنای هشت دور گفتوگوهای نمایندگان آمریکا با طالبان در قطر تشکیل میدهد که عبارتاند از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، چگونگی مبارزه با تروریسم، اعلام آتشبس، و آغاز گفتوگوهای بینالافغانی.
اگر دونالد ترامپ و مقامات آمریکایی متن نهایی توافقنامه صلح را تأیید کنند، نمایندگان آمریکا و طالبان در چند روز آینده آن را امضا خواهند کرد.
منبع: وبسایت فارسی ایندپندنت
اظهارات جِیدی ونس در مورد خطرات طالبان و تصمیم دولت آمریکا برای حذف نام برخی رهبران این گروه از فهرست تحت تعقیب، نشاندهنده سیاستهای چندلایه و تناقضآمیز واشنگتن است؛ سیاستهایی که هم بر تهدیدها تأکید دارند و هم با تصمیمهای دیپلماتیک پرسشبرانگیز، پیامهایی متناقض به جامعه جهانی ارسال میکنند. جِیدی ونس، معاون رئیسجمهور آمریکا، طالبان […]
دونالد ترامپ خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را یکی از شرمآورترین لحظات تاریخ این کشور دانسته و مدعی شده است که این اقدام، ولادیمیر پوتین را به حمله به اوکراین تشویق کرده است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در اظهاراتی جنجالی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را «تحقیرآمیز» توصیف کرد و گفت که این اقدام، ولادیمیر […]
دولت ترامپ در حال بررسی طرحی است که ورود شهروندان ۴۳ کشور، از جمله افغانستان، به ایالات متحده را محدود یا ممنوع کند. این اقدام میتواند تأثیرات گستردهای بر مهاجرت و روابط بینالمللی داشته باشد. رسانههای آمریکایی گزارش دادهاند که دولت ترامپ در حال بررسی اعمال محدودیتهای گسترده سفر برای شهروندان ۴۳ کشور است. این […]
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، بار دیگر به سیاستهای جو بایدن ریس جمهور پشین امریکا، حمله کرد و جا ماندن تجهیزات نظامی آمریکایی در افغانستان را نشانهای از ضعف دولت او دانست.
دیدگاه بسته شده است.