سخنگوی طالبان: طالبان بر سر کلیات زمان خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان به توافق رسیده است

به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ درحالی‌که نیروهای آمریکایی و نمایندگان گروه طالبان در قطر دور یک میز نشستند، یک عضو این گروه افراطی در یک عملیات انتحاری به کاروان نیروهای ناتو در ولایت پروان در نزدیکی پایگاه نظامی بگرام حمله کرد. سخنگوی گروه طالبان بعدازاین حمله، با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد ۷ سرباز […]

به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ درحالی‌که نیروهای آمریکایی و نمایندگان گروه طالبان در قطر دور یک میز نشستند، یک عضو این گروه افراطی در یک عملیات انتحاری به کاروان نیروهای ناتو در ولایت پروان در نزدیکی پایگاه نظامی بگرام حمله کرد.

سخنگوی گروه طالبان بعدازاین حمله، با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد ۷ سرباز خارجی کشته و ۴ نفر دیگر هم زخمی شده‌اند.

محمدمحفوظ ولی‌زاه، فرمانده امنیتی پروان اما می‌گوید این حمله تلفات جانی نداشته است. وی گفت که «در این حمله انتحاری دو تانک نیروهای خارجی در اثر انفجار به شدت تخریب شدند ولی کسی جان خود را از دست نداده است.»

آقای ولی‌زاده در توضیح این حمله می‌گوید: «این حادثه در حوالی ساعت ۱۰: ۳۰ جمعه شب رخ داد و یک موتر/ خودروی تویوتا کرولا بمب‌گذاری شده به کاروان نیروهای ناتو حمله می‌کند و با انفجار این خودرو دو تانک نیروهای ناتو تخریب شدند.»

هم‌زمان با آخرین حمله انتحاری در افغانستان و آغاز نهمین دور گفتگوهای صلح طالبان و آمریکا در قطر، اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان برای حج عمره و دیدار با مقامات عربستان سعودی راهی این کشور شد.

دفتر ریاست جمهوری افغانستان روز شنبه با انتشار بیانیه‌ای به این موضوع اشاره کرد که آقای غنی در این سفر با ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان و شمار دیگری از مقام‌های دولتی این کشور به‌طور جداگانه دیدار خواهد کرد. این بیانیه جزئیات بیشتری از اهداف سفر اشرف غنی به عربستان را ارائه نکرده است.

همچنین برخی از رسانه‌های محلی افغانستان می‌گویند دولت این کشور از جزئیات مذاکرات میان نیروهای آمریکایی و طالبان مطلع نیست. اتفاقی که زمینه نگرانی مقامات کابل را درباره سرنوشت این کشور و همچنین گروه طالبان فراهم ساخته است.

نهمین دور گفتگوها در دوحه قطر

نهمین دو مذاکرات میان آمریکا و طالبان از پنج‌شنبه هفته گذشته ۲۲ اوت در دوحه قطر آغاز شده است. زلمی خلیل‌زاد، دیپلمات افغانستانی – آمریکایی که پیش‌تر سفیر ایالات متحده در کابل نیز بوده است، به عنوان نماینده آمریکا در این گفتگوها حضور دارد. آقای خلیل‌زاد سابقه خدمت به عنوان سفیر ایالات متحده در عراق را نیز دارد.

نهمین دور گفتگوهای میان نمایندگان آمریکا و طالبان در حالی آغاز شده است که نگرانی درباره تحرکات داعش در افغانستان افزایش یافته است. ضمن اینکه طرفین در هشت دور پیشین هنوز نتوانسته‌اند به توافقی در خصوص نحوه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و نقش‌آفرینی طالبان در آینده افغانستان دست یابند.

این گفتگوها که حدود یک سال است، برگزار می‌شود، به گفته دو طرف به نتایج امیدوارکننده‌ای رسیده و قرار است در نشست‌های آتی نهایی شود. واشنگتن امیدوار است با نهایی کردن این توافق زمینه برقراری صلح در افغانستان و نیز مقدمات خروج نظامیان خود را از این کشور فراهم کند.

روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از برخی مقامات آمریکایی می‌گوید این کشور می‌خواهد در یک بازه زمانی ۱۸ تا ۲۴ ماهه از افغانستان خارج شود. این در حالی است که طالبان خواستار خروج نیروهای آمریکایی ظرف ۹ تا ۱۲ ماه هستند.

زمزمه‌های توافق نهایی طالبان و آمریکا

عبدالسلام ضعیف، سفیر پیشین طالبان در پاکستان به شبکه خبری طلوع‌نیوز افغانستان گفته است طی چند روز آینده توافق‌نامه میان نیروهای آمریکایی و طالبان نهایی خواهد شد و ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان به نمایندگی از طالبان این توافق‌نامه را امضا خواهد کرد.

آقای ضعیف همچنین با تأیید وجود اختلاف‌نظر در بین طالبان افزوده است که حدود یک هفته پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح طالبان و آمریکا، مذاکرات در خصوص آیندهٔ افغانستان بین افغانستانی‌ها آغاز خواهد شد.

عبدالسلام ضعیف همچنین با هشدار به آمریکا در خصوص پایبند نبودن به توافق افزود: «اگر بعد از حصول توافق صلح، نیروهای آمریکایی همچنان در افغانستان باشند، این در مغایرت با تفاهم خواهد بود.»

سفیر پیشین طالبان در اسلام‌آباد، کشورهای چین، روسیه و پاکستان را طرفینی خواند که از سوی طالبان به عنوان تضمین‌کننده تفاهم صلح شناخته می‌شوند.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز در گفتگویی با یک روزنامه پاکستانی گفته است که گروه طالبان بر سر کلیات زمان خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان به توافق رسیده است و هم‌اکنون در خصوص چگونگی مکانیسم اجرای آن رایزنی می‌کنند.