نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ این مذاکرات در حالی از سر گرفته میشود که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سپتامبر گذشته زمانیکه مذاکرات طالبان و این کشور به توافق نهایی نزدیک شده بود به بهانه کشته شدن یک سرباز آمریکایی و چند تن از شهروندان افغانستان آن را لغو کرد و گفت […]
به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ این مذاکرات در حالی از سر گرفته میشود که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سپتامبر گذشته زمانیکه مذاکرات طالبان و این کشور به توافق نهایی نزدیک شده بود به بهانه کشته شدن یک سرباز آمریکایی و چند تن از شهروندان افغانستان آن را لغو کرد و گفت که «مذاکرات دفن شد.»
وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه، چهار دسامبر در بیانیهای اعلام کرد: «خلیلزاد در دوحه مذاکرات با طالبان را از سر میگیرد تا درباره مراحلی که میتواند منتهی به گفتوگوهای بین افغانها و راه حل مسالمت آمیز درباره جنگ شود بحث کنند.»
طبق این بیانیه آمریکا به دنبال راه حلی برای رسیدن به آتشبس در افغانستان است. در این بیانیه اشارهای به تاریخ آغاز مذاکرات دوحه نشده است.
در این بیانیه همچنین آمده است که آقای خلیلزاد در کابل و پیش از رفتن به سمت دوحه قرار است با نمایندگان دولت افغانستان و سایر مقامهای دولتی درباره سفر اخیر ترامپ به این کشور و تلاشها برای شروع گفتوگوهای بین افغانها مذاکره کند.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان نیز در پی این بیانیه اعلام کرد که زلمی خلیلزاد با اشرف غنی، رئیس جمهوری دیدار کرده است.
دفتر رسانههای ریاست جمهوری افغانستان اضافه کرد که هر دو طرف درباره پیگیری موضوعاتی مانند آتشبس و مخفیگاههای طالبان در بیرون از خاک افغانستان برای رسیدن به توافقنامه صلح که روسای جمهوری افغانستان و آمریکا در ملاقات اخیر خود درباره آن بحث کرده بودند، سخن گفتند.
دونالد ترامپ هفته گذشته برای دیدار از نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان به صورت سرزده وارد این کشور شد و با اشرف غنی دیدار کرد.
وی همچنین با حضور در پایگاه نظامی بگرام که نیروهای آمریکایی در آنجا مستقر هستند اعلام کرد که آمریکا گفتوگوهای صلح با طالبان را از سر میگیرد زیرا طالبان بهدنبال «توافق» است. وی افزود: «حالا میبینیم که توافق واقعی خواهد بود یا نه، اما میخواهند توافق کنند. آنها بدجوری میخواهند توافق کنند.»
دونالد ترامپ اضافه کرده بود: «ما با آنها [طالبان] ملاقات میکنیم و میگوییم که باید آتشبس برقرار شود. آنها آتشبس را نمیخواستند و اما اکنون آنها هم میخواهند آتشبس برقرار شود. احتمالا چنین اقدامی را انجام میدهند.»
یک روز پس از این موضع، گروه طالبان اعلام کرد که آماده از سرگیری مذاکرات با واشنگتن است. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان روز جمعه گذشته گفت که آنها برای شروع مجدد مذاکرات آمادگی دارند. مجاهد به رویترز گفته بود: «موضع ما هنوز همان است. اگر مذاکرات صلح آغاز شود، از مرحلهای که متوقف شده بود از سر گرفته میشود.»
یکی از ویژگیهای مبارزات انتخاباتی امریکا به جز حضور صاحبان صنعت و فنآوری و ورزشکاران، نقش پررنگ چهرههای رسانهای شامل مجریها، کمدینها به ویژه پادکسترها با گرایش ساختارشکنانه و گاهی افراطی بود که نشاندهنده تحولی چشمگیر در نقش گروههای اثرگذار بر اجتماع است ترامپ در سخنرانی پیروزی خود از شش چهره شاخص تیمش نام برد […]
او با تاختن بر دولت بایدن، گفت: «این افراد بدترین عقبنشینی و به نظر من شرمآورترین لحظه در تاریخ کشور ما را انجام دادند.» مناظره کامالا هریس و دونالد ترامپ، نامزدان اصلی انتخابات ریاست جمهوری امریکا، سهشنبه ۲۰ سنبله ساعت ۲۱:۰۰ به وقت واشنگتن برگزار شد. توافقنامه دوحه در سال ۲۰۲۰ که دونالد ترامپ رئیسجمهور […]
ترامپ میگوید: حضور آمریکا در افغانستان «کافی» بود؛ اما ایالات متحده شانس خروجی «باشرافت و پرقدرت» را از دست داد.
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان در پیامی خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه و آغاز گفتگوهای ملی برای تضمین صلح و ثبات در کشور شد.
دیدگاه بسته شده است.