نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
خلیلزاد با اشاره به واگذاری افغانستان به طالبان و علت خروج امریکا از این کشور گفت: تا هنوز در افغانستان ملتی شکل نگرفته است؛ از همینرو دموکراسی در این کشور موفق نشد.
«زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه پیشین آمریکا برای افغانستان طی مراسمی در دانشگاه نظامی آمریکا درباره خروج نظامی از افغانستان و تفاوت جنگ این کشور با اوکراین سخنرانی کرد.
خلیلزاد با اشاره به واگذاری افغانستان به طالبان و علت خروج امریکا از این کشور گفت: تا هنوز در افغانستان ملتی شکل نگرفته است؛ از همینرو دموکراسی در این کشور موفق نشد. به گفته خلیلزاد امریکا با دو مسئله اساسی ملتسازی و مستقرکردن یک دموکراسی صلح آمیز در افغانستان مواجه بود.
خلیلزاد میگوید که ملتسازی و تحول افغانستان به سوی دموکراسی در نبود یک استرتژی زمانمند و مشخص به هدف نرسید. خلیلزاد اذعان میکند که ایالات متحده از اینکه نتوانست ملتی در افغانستان به میان بیاورد، دموکراسی در این کشور دوام نیاورد.
افغانستان کشوری است سرشار از اقلیتهای قومی که هر یک از اقلیتهای قومی دارای زبان، تاریخ و فرهنگ جداگانه میباشند. مردم جنوب و شرق که عمدهتاً افغان یا پشتون هستند با سایر اقوام دیگر به لحاظ زبانی و تاریخی متفاوتاند. اکثریت این اقلیت قومی هیچگاه شخصیتهای فرهنگی فارسی زبان و ازبیکها را از آن خویش ندانسته و نمیدانند. افتخارات تاریخی این قوم را نیز تنها افراد مهم پشتون و شاهان پشتون در بر میگیرد.
در افغانستان چیزی به مفهوم ملت که در برگیرنده تاریخ مشترک، فرهنگ مشترک، زبان مشترک، افتخارات تاریخی مشترک و آینده مشترک است وجود ندارد.
خلیلزاد در باره علت خروج امریکا از افغانستان افزود: آمریکا از افغانستان خارج شد؛ زیرا دیگر موضوع تغییر این کشور به یک دموکراسی صلحآمیز و مبارزه با تروریسم در اولویتاش نبود.
خلیلزاد گفت: البته موضوع مبارزه با تروریسم، هنوز هم مهم است اما دیگر در مرکز توجه امریکا نیست. امریکا اکنون با موضوعات مهمتری مانند قدرتگرفتن چین و رقابت با قدرتهای بزرگ درگیر است. وی تصریح کرد که آمریکا اکنون انتخاب کرده است که منابع خود را به مسایل جدید جهانی هزینه کند.
مروری بر کتاب تاریخ با فعل آدمی معنا و قوام می یابد. اما آدمی تاریخ را طراحی نمی کند، اهل نظر و بصیرت طرح تاریخ را می یابند و به سمت آن می روند و البته هرچه نزدیک تر می شوند طرح در نظرشان روشن تر و وطی مسیر آسان تر می شود. اما سیر […]
او در پیشگفتار کتاب خود بیان میکند که «ما اکنون گرفته سوفیسمی هستیم که به خود نام فلسفه داده، اذهان ساده را فریفته است. در این سوفیسم و ظاهربینی، دین و علم و سیاست و تکنولوژی و فرهنگ و عرفان و فلسفه همه از هم جدا هستند و با یکدیگر هیچ نسبتی جز آنچه ما […]
چرا ملتها شکست میخورند: ریشههای قدرت، رفاه و فقر که برای اولینبار در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، کتابی از اقتصاددانان دارون عجم اوغلو و جیمز رابینسون است. این کتاب پژوهشهای قبلی نویسندگان و بسیاری از دانشمندان دیگر را خلاصه و عمومی میکند. رابینسون و عجم اوغلو با تکیه بر اقتصاد نهادی جدید، در نهادهای سیاسی […]
کنفرانس دوروزه «توانمندسازی زنان از طریق آموزش» به مناسبت بیستوهشتمین سالگرد تاسیس «کانون فرهنگ افغانستان» در شهر وین اتریش برگزار شد و همچنین از بیستوچهارمین سالگرد فصلنامه بانو، ناشر اندیشههای زنان افغانستان در اروپا و دومین سالگرد جشنواره اهدای تندیس رابعه بلخی در دو مراسم جداگانه در این شهر گرامیداشت شد.
دیدگاه بسته شده است.