نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از اسپوتنیک؛ زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور افغانستان، شام روز گذشته، در یک نشست به میزبانی شیخ محمد بن عبدالرحمان آلثانی، وزیر خارجه و معاون نخست وزیر قطر، با هیئت طالبان به رهبری ملا غنی برادر دیدار کرده است. سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در […]
به گزارش شانا به نقل از اسپوتنیک؛ زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور افغانستان، شام روز گذشته، در یک نشست به میزبانی شیخ محمد بن عبدالرحمان آلثانی، وزیر خارجه و معاون نخست وزیر قطر، با هیئت طالبان به رهبری ملا غنی برادر دیدار کرده است.
سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در صفحه توییرش نوشت که در این دیدار درباره تطبیق کامل توافقنامه صلح، تأخیر در رهایی زندانیان، تخطیها از توافقنامه و شیوه حل آن بحث و گفتگو شده است.
ایالات متحده و طالبان در دهم حوت سال گذشته، توافقنامه صلح را در قطر امضا کردند؛ براساس این توافقنامه، نیروهای خارجی از افغانستان حارج میشوند و طالبان نیز با دولت افغانستان مذاکره میکنند.
با آنکه گفته میشود روند تدریجی خروج نیروهای خارجی از افغانستان آغاز شده است؛ اما مذاکره طالبان و دولت که براساس توافقنامه در حال حاضر باید جریان میداشت، تاکنون آغاز نشده است.
طالبان پیششرط آغاز مذاکره با دولت را رهایی ۵ هزار زندانی این گروه اعلام کرده است؛ شرطی که تاکنون کاملاً عملی نشده است؛ با این حال روند رهایی زندانیان طالبان طی روزهای اخیر آغاز و تاکنون ۳۶۱ زندانی از قید رها شده است.
طالبان میگویند که روند رهایی زندانیان با تاخیر صورت گرفته و این تخطی از توافقنامه صلح است.
خلیلزاد با اشاره به واگذاری افغانستان به طالبان و علت خروج امریکا از این کشور گفت: تا هنوز در افغانستان ملتی شکل نگرفته است؛ از همینرو دموکراسی در این کشور موفق نشد.
توافقنامه صلح دوحه، درست در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ میلادی میان ایالات متحده آمریکا و گروه طالبان به امضا رسید. مفاد این توافقنامه، خروج کامل نیروهای خارجی و ناتو از افغانستان و تعهد طالبان برای جلوگیری از فعالیت القاعده در مناطق تحت کنترلشان و مذاکرات بین طالبان و حکومت جمهوری اسلامی افغانستان بود که طرفین بارها یکدیگر را به نقض این توافقنامه متهم کرده بودند.
اکرم عمروف، رئیس مرکز مطالعات افغانستان دانشگاه اقتصاد و دیپلماسی جهانی است. تحقیقات او مطالعات امنیتی، مدیریت درگیری، دیپلماسی عمومی و مسائل توسعه در آسیای مرکزی، افغانستان و کشورهای مستقل مشترکالمنافع را پوشش میدهد. او پیشتر به عنوان پژوهشگر ارشد در موسسه مطالعات استراتژیک و منطقهای تحت ریاست جمهوری ازبکستان و آکادمی مدیریت دولتی تحت […]
ضمیر کابلوف، نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان و مدیر بخش دوم آسیایی وزارت امور خارجه روسیه، گزارش تعدادی از رسانهها مبنی بر ورود هیئتی از «طالبان» و نمایندگان جبهه مقاومت ملی افغانستان برای گفتوگو در مسکو را تکذیب کرد.
دیدگاه بسته شده است.