نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
نخست وزیر پاکستان هشدار میدهد که در صورت لزوم در خاک افغانستان عملیات نظامی انجام خواهند داد. در همین حال طالبان نیز در پاسخ به اسلام آباد میگویند اگر تهدیدات اسلامآباد عملی شود به آن پاسخ میدهیم.
به گزارش رسانهها «انوارالحق کاکر»، نخست وزیر دولت موقت پاکستان در پاسخ به این پرسش که آیا اسلامآباد در صورت لزوم در داخل افغانستان اقدام نظامی انجام خواهد داد، گفت: پاکستان حق دفاع از خود را دارد. ما هر اقدامی را که برای حفاظت از کشور لازم باشد، انجام خواهیم داد.
او در باره به رسمیتشناختن گروه طالبان با تأکید به صدای امریکا گفت که اسلام آباد این مسئله را در دست بررسی ندارد.
نگرانی پاکستان از حضور شبهه نظامیان تحریک طالبان پاکستانی یا تی تی پی در خاک افغانستان است که هر از گاهی علیه پاکستان فعالیت میکنند. گفتنی است که تی تی پی با طالبان روابط خوبی دارند و تعداد زیادی از جنگجویان این گروه افغانستانیاند. این گروه علیه دولت پاکستان جنگ میکند و تا هنوز نیز موفق به عملیاتهای خونینی در خاک پاکستان شدهاند.
پس از واگذاری افغانستان به طالبان روابط این کشور با جهان و بهخصوص همسایهها پر تنش شده است. به گفته صاحبنظران علت این تنشها ریشه در جنگافروزی طالبان دارد. طالبان در دو سال حکومتشان بارها با همسایهها وارد جنگ شدهاند. در یک مورد اخیر که با آتشباری نیروهای طالبان بر پاکستانیها جنگ به وقوع پیوست بر علاوه چندین زخمی و کشته طرفین درگیر، مرز تورخم نیز حدود ۱۰ روز مسدود شد. مسدودشدن تورخم باعث شد که هزاران نفر در دو سوی مرز گیر بمانند و بسیاری از مواد غذای نیز فاسد بشود.
در پی تصمیم دولت نروژ مبنی بر واگذاری بخشی از مسئولیتهای کنسولی به گروه طالبان، بیش از ۳۰ نهاد مدنی، انجمنها و فعالان حقوق زنان، اعتراضات گستردهای را ابراز کردهاند.
ذاکر نایک، واعظ مسلمان تندروی هندی، در پستی که اخیراً در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، عکسی از دیدارش با عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات طالبان، به اشتراک گذاشت.
بازگشایی مرز تورخم، پس از کشمکشهای اخیر، نه تنها نشاندهنده اهمیت این گذرگاه استراتژیک، بلکه نمادی از روابط پیچیده و پر تنش میان طالبان و پاکستان است. این رویداد، که با ظاهری اقتصادی و تجاری رخ میدهد، در واقع بازتابدهنده مسائل عمیقتر سیاسی و امنیتی میان طرفین است. اختلافات مرزی بر سر خط دیورند: خط […]
افراسیاب ختک، سناتور پیشین پاکستانی، با انتقاد از سیاستهای گذشته کشورش، تأکید کرد که پاکستان اکنون بهای ۴۵ سال حمایت از افراطگرایی و تروریسم را میپردازد. وی هشدار داد که این پدیدهها به ساختار قدرت و سیاست کشور گره خوردهاند و ریشهکن کردن آنها چالش بزرگی خواهد بود. افراسیاب ختک، سیاستمدار و سناتور پیشین پاکستانی، […]
دیدگاه بسته شده است.