نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
پژوهشگر: بی بی زهره هاشمی قانون اساسی عالیترین سند حقوقی یک کشور و راهنمایی برای تنظیم قوانین دیگر است. قانون اساسی تعریف کنندهٔ اصول سیاسی، ساختار، سلسله مراتب، جایگاه، و حدود قدرت سیاسی دولت یک کشور، و تعیین و تضمین کنندهٔ حقوق شهروندان کشور است. هیچ قانونی نباید با قانون اساسی مغایرت داشته باشد. در قانون […]
پژوهشگر: بی بی زهره هاشمی
قانون اساسی عالیترین سند حقوقی یک کشور و راهنمایی برای تنظیم قوانین دیگر است. قانون اساسی تعریف کنندهٔ اصول سیاسی، ساختار، سلسله مراتب، جایگاه، و حدود قدرت سیاسی دولت یک کشور، و تعیین و تضمین کنندهٔ حقوق شهروندان کشور است. هیچ قانونی نباید با قانون اساسی مغایرت داشته باشد. در قانون اساسی علاوه بر تعریف اصول سیاسی، تعیین ساختار، سلسله مراتب، جایگاه و حدود قدرت سیاسی دولت، حقوق شهروندان یک کشور تعیین و تضمین میشود.
حقوق زنان در تمام مادههای قانون اساسی افغانستان به طور مساویانه و برابر بیان شده است؛ به این معنا که در مورد تأمین حقوق انسانی اتباع افغانستان از کلماتی استفاده شده که بارِ معنایی عام دارد و شامل تمامی مردان و زنان میشود، ولی در بعضی از موارد، حتی زنان به عنوان قشر آسیبپذیر و نیازمند حمایتهای ویژه، به صورت خاصتر مورد توجه بیشتر قانون اساسی و قوانین عادی قرار گرفته است:
با گذشت نزدیک به ۱۷ سال از سقوط حکومت طالبان، دورانی که زنان افغانستان متحمل سختترین تبعیضها و سختگیریها از جانب این حکومت بودند، اینک زنان این کشور به موفقیتهای قابل توجهی در زمینه حقوق شهروندی خود رسیدهاند. آنها که در دوره طالبان حتی حق درس خواندن نداشتند اکنون با حضور در جامعه توانستهاند در برخی فعالیتهای مختلف سیاسی و اجتماعی شرکت کنند.
اما با وجود تمام پیشرفتهایی نسبی که در افغانستان صورت گرفته، هنوز هم زنان این کشور با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند، مردسالاری فرهنگ غالب در این کشور است و تعداد زیادی از قربانیان خشونتهای فامیلی و اجتماعی را زنان تشکیل میدهند. همچنین طالبان مانع بزرگی بر سر راه تحقق حقوق زنان در این کشور محسوب میشود. آمار و ارقام نهادهای داخلی و خارجی نشان میدهد، بیشترین مشکلات زنان را خشونت خانگی، تبعیض جنسیتی، ازدواج اجباری و آزار و اذیت در محلات بیرون از خانه و …. تشکیل میدهد.
دیدگاه بسته شده است.