بولینگ، سرگرمی جدید زنان و مردان مزارشریف افغانستان

به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ در شهر مزارشریف افغانستان پس از ایجاد حکومت موقت در افغانستان بازسازی و بهسازی نسبت به دیگر شهرهای افغانستان بیشتر انجام شده و زمینه کار، تحصیل، رفتن زنان به اماکن ورزشی و تفریحی بعد از ولایات کابل و هرات افغانستان مساعدتر است. دو سال قبل سالن بولینگ برای […]

تصویر از وب‌سایت فارسی یورونیوز است.

تصویر از وب‌سایت فارسی یورونیوز است.

به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ در شهر مزارشریف افغانستان پس از ایجاد حکومت موقت در افغانستان بازسازی و بهسازی نسبت به دیگر شهرهای افغانستان بیشتر انجام شده و زمینه کار، تحصیل، رفتن زنان به اماکن ورزشی و تفریحی بعد از ولایات کابل و هرات افغانستان مساعدتر است.

دو سال قبل سالن بولینگ برای باشندگان (شهروندان) شهر مزارشریف در شمال افغانستان افتتاح و به بهره‌برداری رسید. در این مکان تفریحی – ورزشی که ۱۵۰ تا ۲۰۰ مشتری در روز دارد، از میان آن‌ها بیش از ۵۰ تن از دختران و زنان هستند. زنان و دخترانی که در این مکان تفریحی‌ورزشی برای بازی بولینگ می‌آیند بر این باورند که سال‌های درد و اسارت و بدبختی به پایان رسیده است.

راضیه موسوی عضو تیم بولینگ ولایت بلخ در گفت‌وگو با یورونیوز گفت: «سال‌های درد و اسارت و بدبختی دیگر در افغانستان تمام شده است.»

وی افزود: «بیایید به حیث یک انسان هر بازی‌ای را که دوست دارید و هر کاری را که دوست دارید حتی اگر بایسکل‌رانی (دوچرخه‌سواری) باشد، بولینگ باشد به‌طور مسلکی‌اش انجام دهید.»

خانم موسوی خطاب همچنین به دخترخانم‌ها گفت: «فکر می‌کنم دیگر آن سال‌هایی که دخترخانم‌ها در گوشه خانه بودند، تمام شده است. حالا فضا، فضای ماست و حق داریم و می‌توانیم به‌عنوان یک انسان آزادانه آنچه را که دوست داشته باشیم، انجام دهیم.»

این مکان ورزشی – تفریحی که دو سال می‌شود در شهر مزارشریف افغانستان افتتاح شده، زمینه ورزش بولینگ را برای زنان این شهر نیز مساعد کرده است. بازی بولینگ قبلاً در شهر مزارشریف سابقه‌ای نداشته و استقبال باشندگان این شهر از این بازی باعث شده‌است که آن‌ها با خانواده‌ها، دوستان و مردهایی که در این مکان برای بازی بولینگ می‌آیند، یک‌جا بازی کنند.

شریفه اکبری یکی از باشندگان شهر مزارشریف برای نخستین‌بار برای بازی بولینگ با خانواده‌اش به این مکان آمده است. او در صحبت با یورونیوز گفت: «بار اولم است که به اینجا آمده‌ام. بر اولین‌بار است که دارم بولینگ بازی می‌کنم. تبلیغاتش را از طریق دوستان شنیده بودم ولی فکرش را نمی‌کردم که چنین محوطه‌ای باشد و چنین فضای صمیمی برای دخترها داشته باشد که برای اولین بار بیایند اینجا بازی کنند. خیلی خوشحال هستم که چنین شرایطی را برای ما دخترها فراهم ساخته‌اند تا بتوانیم چنین ورزشی را انجام دهیم و لذت ببریم.»

مساحت این مکان ورزشی دو هزار مترمربع زمین است. در کنار بازی بولینگ، اسنوکر و کافی‌شاپ نیز ساخته شده است تا زنان و مردان از آن‌هم استفاده کنند.

خانم اکبری از دیگر دخترها نیز می‌خواهد تا به این مکان آمده و بولینگ بازی کنند. او گفت: «من از دیگر دخترخانم‌ها می‌خواهم که بیایند به اینجا و این بازی را انجام دهند. چون اینجا یک فضای مناسب است. بدون هیچ‌گونه تهدید، هیچ‌گونه خشونت، یک فضای دوستانه و یک فضای ملایم برای دخترهاست.»

تهدیدات امنیتی، خشونت علیه زنان و آزار و اذیت خیابانی در شهر مزارشریف از مسایلی است که شریفه اکبری از باشندگان این شهر می‌خواهد تا فضا را برای دخترها مساعد سازند. وی تصریح کرد: «فضا را برای دخترخانم‌ها مساعد نگه دارند تا آن‌ها بتوانند مشارکت کنند و از بازی لذت ببرند و امیدوارم همیشه چنین فضای صمیمی بین ما باشد.»

زنان تحصیل‌کرده افغانستان چگونه پوشش سنتی خود را کنار گذاشتند؟

آیا ورزش در افغانستان مردانه است؟

نقیب‌الله مهرآیین مالک سالن بولینگ در شهر مزارشریف افغانستان تأکید دارد که بازی بولینگ سرگرمی جالبی است اما تهدیدات امنیتی باعث می‌شود که علاقه‌مندان بازی بولینگ نتوانند به اینجا بیایند. وی افزود: «سرگرمی خیلی جالب است اما بعضی وقت‌ها مشکل برای خود ما هم پیدا می‌شود. چون مشکلات امنیتی است. روح مردم آرام نباشد، نمی‌توانند به اینجا بیایند».

آقای مهرآیین همچنان یادآور شد: «ما یک تیم رسمی داریم (در شهر مزارشریف) که عضویت فدراسیون بولینگ افغانستان را هم دارد. یک سال قبل در شهر مزارشریف یک تورنمنت زیر نام جام گل سرخ راه‌اندازی شده بود که بعدازآن شش چهره برتر از دخترها و پسرها به تیم ملی راه پیدا کردند.»

این مکان ورزشی با هزینه سیصد هزار دلار در دو هزار مترمربع زمین برای اولین‌بار در شهر مزارشریف افغانستان ساخته شده است.