اعتراض زنان در کابل در آستانه سالگرد سقوط نظام جمهوری

در آستانه چهارمین سالگرد سقوط کابل، شماری از زنان افغانستانی با برگزاری تجمع اعتراضی در غرب شهر کابل، مخالفت خود را با سیاست‌های طالبان اعلام کردند. این حرکت با شعارهایی در حمایت از حقوق زنان و درخواست پایان تبعیض همراه بود.

در آستانه چهارمین سالگرد سقوط کابل، گروه‌هایی از زنان افغانستانی با برگزاری تجمع اعتراضی در غرب کابل، مخالفت خود را با سیاست‌های محدودکننده طالبان اعلام کردند و خواستار بازگشت حقوق اساسی خود شدند.

امروز، پنج‌شنبه ۱۴ آگوست ۲۰۲۵، اعضای جنبش زنان مقتدر افغانستان و زنان برای برابری در منطقه دشت‌برچی کابل تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمع در واکنش به محدودیت‌های فزاینده طالبان علیه زنان در زمینه آموزش، اشتغال و آزادی‌های اجتماعی صورت گرفت.

معترضان با حمل پلاکاردهایی با شعار «تحصیل، کار، آزادی» خواستار پایان تبعیض جنسیتی شدند. در بیانیه‌ای که توسط این گروه‌ها منتشر شد، چهار سال حاکمیت طالبان «دوره‌ای از سرکوب سیستماتیک زنان» توصیف شده و از جامعه جهانی خواسته شده در برابر نقض حقوق بشر در افغانستان سکوت نکند.

مونسه حمیدی، فعال حقوق زنان، در گفت‌وگویی با خبرنگاران گفت: نگرش‌های قومی و جنسیتی طالبان، زنان مبارز را واداشت دوباره به خیابان‌ها بیایند و اعتراض کنند، تا این گروه بیاد بیاورد که هنوز از سوی مردم افغانستان و جهان به رسمیت شناخته نشده‌اند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که نیروهای امنیتی طالبان تلاش کردند تجمع را پراکنده کنند، اما زنان با ایستادگی پیام خود را رساندند. این تجمع در فضای پرتنش و با حضور محدود رسانه‌ها برگزار شد.

فعالان مدنی هشدار داده‌اند که ادامه این وضعیت می‌تواند به خاموشی کامل صدای زنان در افغانستان منجر شود. با این حال، اعتراض امروز نشان داد که مقاومت زنان در برابر تبعیض همچنان ادامه دارد.