نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
این مرزبان که بیش از دو دهه در مرز افغانستان و ایران کار میکند، ماجرای غرق شدن شهروندان افغانستان در مرز ایران را «توطئه دشمن» نامید.
به گزارش شانا به نقل از اسپوتنیک؛ صمدی، مرزبان ارشد ایران اخیراً در مصاحبه با یکی از شبکههای تلویزیونی ایران درباره غرق شدن شهروندان افغانستان در مرز ایران، ابرازنظر کرد.
به گفته وی، پس از شنیدن اخبار مبنی بر غرق شدن اتباع افغانستان در مرز ایران، «بسیار تعجب» کرده است.
وی گفت: «من بسیار تعجب کردم چون ما اتفاق خاصی را در مرز نداشتیم.»
وی با انداختن مسئولیت به دوش جناح افغانستانی، گفت: «من سریعاً تماس گرفتم با مرزبان سرحدی غرب افغانستان جناب آقای گلبدین الکوزی، پاسخگو نبودند. من سه مکاتبه را با افغانستان انجام دادم بهصورت رسمی، تاکنون هم پاسخی به ما ارایه نکردهاند.»
وی یادآور شد که همان روز اول و روز دوم نیروها را برای جستجو در منطقه فرستاد، اما «هیچگونه آثاری از بابت موضوعی که منتشر شده بود، یافت نشد.»
وی گفت: «وضعیت جغرافیایی و شیبوقوس رودخانه طوری است که اگر چیزی هم روی آب شناور بشود، در قسمتهای ساحل ایران باید بیاید.»
وی در اخیر افزود: لذا من به این اطمینان رسیدم که این توطئهای است که دشمنان برای اختلافافکنی بین دو کشور مسلمان، طراحی کردهاند.
اوایل هفته گذشته گزارشهایی منتشر شد که طبق آن، مرزبانان ایران شماری از کارجویان افغانستانی را که میخواستند به صورت قاچاقی به ایران بروند، شکنجه کرده و سپس آنها را به رودخانه انداختهاند. ایران دست داشتن مرزبانانش را در این رویداد رد کرده است.
محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، در فرمانی برای بررسی این رویداد یک هیئت باصلاحیت ده نفری را توظیف کرده است.
نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل گفته است که جوامع اقلیتهای قومی و مذهبی، از جمله هزارهها، شیعیان و سیکها در معرض حملات هدفمند، قتلهای خودسرانه، بدرفتاری، آوارگی و مجازاتهای دستهجمعی قرار دارند.
سازمانهای خیریه در یونان میگویند که یک مشکل تخنیکی در سایت رسمی درخواست پناهندگی در این کشور باعث شده است طی چند هفته اخیر پناهجویان نتوانند درخواست پناهندگی خود را ثبت کنند. این سازمانها نگرانند که مبادا این مشکل باعث شود پناهجویان به افراد بدون مدرک بدل شوند.
عبدالمطلب حقانی، سخنگوی وزارت مهاجرین و عودتکنندگان طالبان میگوید که از میان این مهاجران، ۴۰۰هزار تن آنان از ایران اخراج و به افغانستان بازگشتهاند.
سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودتکنندگان گروه طالبان در دیدار با کاردار سفارت پاکستان در کابل گفت که «بدرفتاری پلیس این کشور با مهاجران افغانستانی به روابط دو کشور صدمه خواهد زد».
دیدگاه بسته شده است.