نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا میگوید که هرگونه بحث درباره به رسمیت شناختن حکومت طالبان «غیرقابلقبول» است.
به گزارش شانا به نقل از اقتصادنیوز؛ «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر امینه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل و نشست دوحه گفت: «منظور این جلسه هرگز بحث در مورد به رسمیت شناختن طالبان نیست و هرگونه بحث در این نشست در مورد به رسمیت شناختن برای ما غیرقابلقبول است.»
هفته گذشته آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا پس از نشست وزیران خارجه گروه هفت در ژاپن گفته بود «توافق کردیم که عادیسازی روابط با جامعه جهانی که طالبان در پی آن است، مشروط به عملکرد آنها باشد.»
در بیانیه وزیران خارجه هفت قدرت صنعتی جهان آمده است: «ما خواستار لغو فوری تصمیمهای غیرقابلقبول [حکومت طالبان] هستیم که حقوق بشر و آزادیهای اساسی را محدود میکنند، از جمله آخرین ممنوعیتهایی که زنان افغانستان را از کار برای سازمانهای غیردولتی و سازمان ملل منع میکنند.»
طالبان بارها خواستار به رسمیت شناختن حکومت خود در جامعه بینالمللی شده است.
سخنگویان سازمان ملل میگویند نشست نمایندگان ویژه کشورها برای افغانستان که قرار است در دوحه در ۱-۲ ماه می به ریاست آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل پشت درهای بسته برگزار شود، «گامهای اولیه» مبتنی بر «عملگرایی» در تعامل با حکومت طالبان است.
فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در کنفرانس مطبوعاتی گفت نشست دوحه «بر به رسمیت شناختن تمرکز ندارد و ما نمیخواهیم در این مورد سردرگمی وجود داشته باشد.»
اما امینه محمد، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد هفته گذشته در دانشگاه پرینستون آمریکا گفت: «ما امیدواریم که گامهای کوچکی را در مسیر به رسمیت شناختن طالبان براساس اصول برداریم، ولی آیا این امر ممکن است، من نمیدانم. اما این بحث باید اتفاق بیفتد. طالبان آشکارا خواهان به رسمیت شناخته شدن هستند و این اهرمی است که ما داریم.»
در پی تصمیم دولت نروژ مبنی بر واگذاری بخشی از مسئولیتهای کنسولی به گروه طالبان، بیش از ۳۰ نهاد مدنی، انجمنها و فعالان حقوق زنان، اعتراضات گستردهای را ابراز کردهاند.
ذاکر نایک، واعظ مسلمان تندروی هندی، در پستی که اخیراً در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، عکسی از دیدارش با عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات طالبان، به اشتراک گذاشت.
افراسیاب ختک، سناتور پیشین پاکستانی، با انتقاد از سیاستهای گذشته کشورش، تأکید کرد که پاکستان اکنون بهای ۴۵ سال حمایت از افراطگرایی و تروریسم را میپردازد. وی هشدار داد که این پدیدهها به ساختار قدرت و سیاست کشور گره خوردهاند و ریشهکن کردن آنها چالش بزرگی خواهد بود. افراسیاب ختک، سیاستمدار و سناتور پیشین پاکستانی، […]
امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، به دعوت بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، به مسقط سفر کرده است. این سفر در راستای تقویت روابط سیاسی، اقتصادی و گفتوگوهای دوجانبه با مقامات عمانی انجام میشود.
دیدگاه بسته شده است.