نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
شماری از فرهنگیان بلخ از کاهش فرهنگ مطالعه در میان جوانان این ولایت ابراز نگرانی میکنند و میگویند، با گذشت هر روز علاقهمندی جوانان به کتاب و کتابخوانی کمرنگ میشود. به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از شفقنا؛ فرهنگیان بلخ استفاده جوانان از اینترنت و تلفنهای هوشمند و سرگرمشدن در صفحههای اجتماعی را از علتهای […]
شماری از فرهنگیان بلخ از کاهش فرهنگ مطالعه در میان جوانان این ولایت ابراز نگرانی میکنند و میگویند، با گذشت هر روز علاقهمندی جوانان به کتاب و کتابخوانی کمرنگ میشود.
به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از شفقنا؛ فرهنگیان بلخ استفاده جوانان از اینترنت و تلفنهای هوشمند و سرگرمشدن در صفحههای اجتماعی را از علتهای کمعلاقگی و فاصلهگرفتن جوانان از کتاب و کتابخوانی عنوان میکنند.
محمدحسن از فرهنگیان بلخ میگوید، نیاز است که در شرایط کنونی برای جوانان زمینههای دسترسی ساده به کتاب و کتابخانهها فراهم شود.
او از مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ میخواهد تا به مکتبها بروند و جوانان را به مطالعه و رفتن به کتابخانهها تشویق کنند.
محمدسخی، عضو شهر کتاب ولایت بلخ میگوید، روزانه به گونه میانگین ۴۰ تا ۵۰ تن که بیشترشان جوانان هستند، برای مطالعه در شهرکتاب سر میزنند.
محمدسخی، افزون بر افزایش استفاده جوانان از شبکههای اجتماعی، ناامنی و گرفتاریهای روزانه را نیز از علتهای کاهش انگیزه جوانان به کتابخوانی عنوان میکند.
اما شماری از جوانان بلخی از نبود کتابخانهها و مراکز علمی در این ولایت شکایت دارند.
آنان ایجاد کتابخانه و مکانهای ویژه برای مطالعه را از مکلفیتهای ریاست اطلاعات و فرهنگ این ولایت میدانند و میگویند که تاکنون در این زمینه هیچ توجهی صورت نگرفته است.
اما صالحمحمد خلیق، رئیس اطلاعات فرهنگ بلخ میگوید، در حال حاضر بیش از ۶۰ کتابخانه در این ولایت وجود دارد که بیشتر آنها مربوط به مراکز آموزشی، نهادهای خصوصی و دانشگاهها است.
به گفته او این ریاست در نظر دارد تا در هر ولسوالی نیز یک کتابخانه ایجاد کند.
خلیق میافزاید که در چند سال اخیر ۵۰۰ جلد کتاب به نشر رسیده که بیشتر این کتابها درحوزه ادبیات بوده است.
به باور رئیس اطلاعات و فرهنگ بلخ، چاپ این شمار کتابها نشاندهنده گسترش فرهنگ مطالعه و افزایش علاقهمندی جوانان به کتاب در مقایسه با سالهای گذشته است.
با این همه شماری از جوانان بلخی که اهل کتاب و مطالعه هستند میگویند، با وجود چاپخانهها و کتابفروشیهای مجلل در شهر مزارشریف هنوز هم برای پیداکردن برخی کتابهای مورد نیازشان با مشکلات زیادی روبهرو میشوند.
دکتر اردکانی بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه تهران و رئیس فرهنگستان علوم ایران است و بیش از چهل سال است که در بخش فلسفه تدریس میکند. معروف به طرفداری از هایدیگر است؛ او دلیل این طرفداری را اینگونه بیان میکند «من اگر به هایدگر اهمیت میدهم، از آن جهت است که او ما را با عالمی […]
جمیل جان کوچای، نویسنده افغانستانی ساکن آمریکا، برای مجموعه داستان «جنزدگی حاجی هوتک» برنده جایزه ادبی اسپن وردز ۲۰۲۳ شد. این جایزه سالانه به اثر داستانی تأثیرگذاری که بر موضوع مهم معاصری، نور تابانده و قدرت دگرگونکننده ادبیات در اندیشه و فرهنگ را نشان میدهد، اعطا میشود.
به گزارش شانا به نقل از طلوعنیوز؛ رئیس این کتابخانه میافزاید که قدمت شماری از کتابها به صد سال میرسد و کتاب «چتراز» یکی از قدیمیترین آنها است. آقای حنیف میگوید که این کتابخانه «تقریبا در سال ۱۳۴۳ در دوره پادشاهی ظاهر شاه بنیاد نهاد شده است.» در همین حال، مسئولان کتابخانه عمومی میگویند که […]
تفکر انتقادی مهارتی است که همه ما به آن نیاز داریم. نقدپذیری و نقادبودن در جامعه ما چالشبرانگیز است و خواندن کتاب برای پرورش تفکر انتقادی تأثیر بسزایی دارد. بنابراین تصمیم گرفتیم شما را با کتابهایی آشنا کنیم که بتوانید با کمک آنها این مهارت را هم در خودتان تقویت کنید و هم در اطرافیانتان. مخاطبان کتابهای تفکر انتقادی کسانی هستند که مایلاند دنیا را بهتر بشناسند و با بقیه در صلح زندگی کنند. کیفیت زندگی برای این افراد مهم است و در پی کشف چرایی مسائل مختلف هستند. اگر شما هم در پی کشف حقایق هستید و بهبود کیفیت زندگی برایتان ملاکی مهم است، معرفی کتاب امروز برای شماست تا با ۱۰ کتاب برای پرورش تفکر انتقادی از بهترینها آشنا شوید.
دیدگاه بسته شده است.