معرفی کتاب؛ وضع بشر

هانا آرنت، فیلسوف و متفکر آلمانی‌تبار در سال ۱۹۰۶ در هانوفر آلمان متولد شد و در سال ۱۹۷۵ درگذشت. پاتریشیا آلتنبرند در کتاب فلسفه‌های هانا آرنت که نوشته خودش است می‌گوید: گویی پایداری جهان در دوام هنر به شفافیت می‌رسد و دلشوره جاودانگی، نه جاودانگی روح یا زندگی بلکه جاودانگی چیزی غیرفانی اما مخلوق دستان […]

دکتر سید محمد تقی حسینی، دکترای روابط بین الملل نویسنده، مترجم و پژوهشگر روابط بین الملل ( سیاست و امنیت). آقای حسینی در کنار تدریس در دانشگاه با چندین رسانه چاپی و الکترونیکی همکاری داشته است. ایشان سابقه کار به عنوان محقق ارشد در برخی موسسه‌ها را نیز در کارنامه خود دارد. از دکتر حسینی در حدود ده سال فعالیت آکادمیک و رسانه‌ای؛ صدها مقاله علمی، یادداشت، تالیف کتاب، ترجمه کتاب، ترجمه مقاله و گفتگوهای علمی نشر شده‌ است.

هانا آرنت، فیلسوف و متفکر آلمانی‌تبار در سال ۱۹۰۶ در هانوفر آلمان متولد شد و در سال ۱۹۷۵ درگذشت.

پاتریشیا آلتنبرند در کتاب فلسفه‌های هانا آرنت که نوشته خودش است می‌گوید: گویی پایداری جهان در دوام هنر به شفافیت می‌رسد و دلشوره جاودانگی، نه جاودانگی روح یا زندگی بلکه جاودانگی چیزی غیرفانی اما مخلوق دستان فانی، به شکی محوس حی وحاضر شده است تا بدرخشد و دیده شود، طنین افکند و شنیده شود، گفته شود و خوانده شود. در کتابخانه پدرم مشغول جستجو بودم که متوجه دو کتاب شدم، یکی نوشته هانا آرنت و دیگری نوشته شده درمورد هانا آرنت. کنجکاو شدم که ببینم در طاقچه هم از هانا آرنت کتاب موجود هست یا خیر که متوجه این کتاب جالب شدم.

این کتاب محور نگاه آرنت به جهان بشریت است. وضع بشر از زمین که در دهه پنجاه میلادی همزمان با نوشتن کتاب، اولین ماهواره به فضا پرتاب شده بود و موقعیت نگریستن به زمین، خاستگاه انسان، از زاویه ایی دیگر فراهم شده بود.

آرنت بر دسترنج انسان متمرکز است و مرحله متعالی انسان را در عمل acitva می‌داند و آن را با زحمت labor که فعالیت مدام جهت ضروریات زندگی است و ساختن fabor تمییز می‌دهد و بخش زیادی از کتاب است. بحث میرایی انسان و میرایی دسترنج او یا نامیرایی آن و تفاوت بین امر عمومی و امر خصوصی را در این سه محور می‌داند، زحمت یا ساختن یا عمل. تعریف امر اجتماعی بین این دو و امر سیاسی را هم می‌پردازد که سیاست در حیطه عمل جای می‌گیرد. نظریه‌ورزی و تفکر هم باید به مرحله عمل برسد.

ترجمه این کتاب خوب است اما می‌توانست روان‌تر باشد و از واژگان بهتر و اصیل‌تری استفاده شود. مجموعا برای کسانی که در حیطه فلسفه سیاسی مطالعه می‌کنند، مطالعه این کتاب قبل از حیات ذهن آرنت، ضروری است.