نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامهای از طالبان خواست به حقوق بشر احترام بگذارد.
در این قطعنامه نسبت به وضعیت وخیم اقتصادی، بشری، تداوم خشونتها علیه زنان و عدم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان پس از تسلط طالبان، ابراز نگرانی شده است.
در قطعنامه مذکور، کشورهای جهان از طالبان خواستند تا به زنان و دختران افغانستان حق مشارکت در تمام امور زندگی بدهد. کشورها نگرانی خود را در رابطه به وضعیت کنونی زنان، بهویژه بسته ماندن مکاتب دخترانه، اقتصاد و فرصتهای کاری ابراز کردند.
چین و روسیه ضمن عدم حمایت از قطعنامه سازمان ملل، از ایالات متحده آمریکا خواستند تا در مورد جرایم نیروهای خارجی در افغانستان تحقیقات انجام دهد.
آنتیه لندرتسی، سفیر آلمان در ملل متحد طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «این قطعنامه یک فراخوان صریح برای احترام گذاشتن، حفاظت و رعایت حقوق بشر، تشکیل یک حکومت فراگیر و مبارزه با تروریسم است. بدون رعایت مسائل آتی٬ تعامل با طالبان امکانپذیر نیست و به رسمیت شناخته نخواهد شد.»
طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ به قدرت رسیدند و موانعی را برای تحصیل و کار زنان و دختران ایجاد کردند؛ هرچند موانع تحصیل برای زنان و دخترانی که در دانشگاه و تا صنف ششم تحصیل میکردند پس از مدتی برداشته شد، اما به دختران در مقطع متوسطه و لیسه هنوز اجازه تحصیل داده نشده است.
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در ماه ژانویه امسال طی گزارشی اعلام کرد که ۷.۹ میلیون کودک در سنین واجد شرایط تحصیل در افغانستان در دسترسی به فرصتهای آموزشی با مشکلات زیادی روبرو هستند.
فاطمه براتیان، عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان افغانستان، اکنون در انگلستان تلاش میکند تا دختران مسلمان را به ورزش تشویق کند و موانع فرهنگی را کنار بزند. پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، بسیاری از ورزشکاران زن افغانستان مجبور به ترک کشور شدند. فاطمه براتیان، یکی از اعضای تیم ملی فوتبال […]
جنبش شنبههای ارغوانی هشدار میدهد که تصمیم احتمالی دولت آینده آلمان مبنی بر توقف روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر، جان دهها انسان را با خطر روبهرو خواهد کرد و آنان را در معرض تهدیدهای جدی قرار خواهد داد. دولت آینده آلمان احتمالاً روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر را متوقف […]
بر اساس گزارش دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد، رانندگان در افغانستان از انتقال زنان بدون محرم، حتی به مراکز درمانی، خودداری میکنند. این محدودیت که از قوانین طالبان سرچشمه میگیرد، مانع جدی در مسیر دسترسی زنان به خدمات حیاتی از جمله درمان پزشکی ایجاد کرده است. این اقدام، که بخشی از سیاستهای سرکوبگرانهی طالبان […]
نازی مظفری، نویسنده و منتقد مقیم اروپا، با نگاهی تیزبینانه و انتقادی، به بررسی برنامههای فرهنگی زنستیزانه پرداخته است. او با تأکید بر ضرورت بازنگری جدی در محتوای این برنامهها، از نهادینهشدن خشونت و تحقیر زنان در جامعه هشدار داده و خواستار شکستن چرخههای آسیبزننده شده است. اکنون متن او را میخوانیم. از هرچه انجمن […]
دیدگاه بسته شده است.