نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
گلچهره یفتلی، از فعالان حقوق زن و فعالان مدنی، با انتشار پیامی از مردم خواسته است که در برابر ظلم طالبان به زنان افغانستان خاموش نمانند و با انتشار تصاویر گیسوان خود، اعتراض نمادین کنند. او تاکید کرده که موی زن نماد زیبایی، مقاومت و هویت اوست و هیچ قدرتی قادر به خاموش کردن آن […]
گلچهره یفتلی، از فعالان حقوق زن و فعالان مدنی، با انتشار پیامی از مردم خواسته است که در برابر ظلم طالبان به زنان افغانستان خاموش نمانند و با انتشار تصاویر گیسوان خود، اعتراض نمادین کنند. او تاکید کرده که موی زن نماد زیبایی، مقاومت و هویت اوست و هیچ قدرتی قادر به خاموش کردن آن نیست.
گلچهره یفتلی با انتشار پیامی از مردم خواسته است که در برابر ظلم طالبان به زنان افغانستان خاموش نمانند و با انتشار تصاویر گیسوان خود، اعتراض نمادین کنند. او تاکید کرده که طالبان نهتنها حقوق و آزادیهای زنان را گرفتهاند، بلکه حالا حتی موی آنها را نیز به آتش کشیدهاند. این توهین به زنانگی، به هویت و به آزادی است.
این فراخوان در حالی منتشر میشود که طالبان از زمان به قدرت رسیدن در افغانستان، محدودیتهای شدیدی بر زنان اعمال کردهاند. از جمله این محدودیتها میتوان به ممنوعیت تحصیل دختران، محدودیتهای شدید در زمینه کار و اشتغال، و الزام به پوشیدن برقع اشاره کرد. این اقدامات طالبان به شدت مورد انتقاد جامعه بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری قرار گرفته است.
در تاریخ، اعتراضات نمادین با استفاده از گیسوان زنان در کشورهای مختلف به عنوان نمادی از مقاومت و اعتراض به ظلم و ستم استفاده شده است.
یفتلی از مردم خواسته است که با هشتگ #گیسوان_آزاد نشان دهند که موی زن نماد زیبایی، مقاومت و هویت اوست و هیچ قدرتی قادر به خاموش کردن آن نیست. او تاکید کرده که این صدا باید جهانی شود و همه با هم در برابر این ظلم بایستند.
در پی تصمیم دولت نروژ مبنی بر واگذاری بخشی از مسئولیتهای کنسولی به گروه طالبان، بیش از ۳۰ نهاد مدنی، انجمنها و فعالان حقوق زنان، اعتراضات گستردهای را ابراز کردهاند.
زرلشت لیان، نویسندهای متعهد به مسائل اجتماعی و فرهنگی، با قلمی موشکافانه و پر احساس به بررسی چالشها و تبعیضهای موجود در جوامع مردسالار پرداخته است. در نوشتهاش، او به عمق مفاهیم فرهنگی و ساختاری خشونت علیه زنان نفوذ میکند و با تشریح نقشهای جنسیتی و انکار هویت زنانه، توجه به ضرورت تغییرات بنیادین در […]
زهرا عالمی، پزشک جوان و مستعد اهل افغانستان، در فهرست معتبر ۳۰ جوان برتر زیر ۳۰ سال جهان قرار گرفته است. این فهرست شامل نخبگان جوان در عرصههای مختلف علمی، پژوهشی، کارآفرینی و … است که آینده جهان را رقم میزنند. این فهرست که روز پنجشنبه منتشر شد، شامل جوانان نخبهای است که به دلیل […]
«جنس دوم» اثر سیمون دوبوار، نه تنها یک کتاب فمینیستی کلاسیک، بلکه اثری است که میتواند به درک عمیقتر وضعیت زنان در جوامع مختلف، از جمله افغانستان، کمک کند. «زن بودن» یا «زن شدن»؟ دوبوار در این کتاب به صراحت بیان میکند که «هیچ کس زن به دنیا نمیآید، بلکه زن میشود.» این جمله کلیدی، […]
دیدگاه بسته شده است.