نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از تسنیم؛ «ملاعبدالغنی برادر» معاون سیاسی رهبر طالبان و رئیس دفتر سیاسی این گروه در قطر با انتشار مطلبی با عنوان «چطور یک افغانستان باثبات، مستحکم و پیشرفته داشته باشیم» بر ایجاد یک نظام غیرمتمرکز «واقعی اسلامی» تاکید کرد. ملا برادر با اشاره به توافقنامه قطر آن را «تنها شانس» […]
به گزارش شانا به نقل از تسنیم؛ «ملاعبدالغنی برادر» معاون سیاسی رهبر طالبان و رئیس دفتر سیاسی این گروه در قطر با انتشار مطلبی با عنوان «چطور یک افغانستان باثبات، مستحکم و پیشرفته داشته باشیم» بر ایجاد یک نظام غیرمتمرکز «واقعی اسلامی» تاکید کرد.
ملا برادر با اشاره به توافقنامه قطر آن را «تنها شانس» برای آوردن صلح در افغانستان دانست و تاکید کرد که زمینه پایان یافتن معضل کنونی با «آزادی بقیه زندانیان، پایان دادن فهرستهای سیاه و نظارت و عملی شدن سایر مفاد باقیمانده توافقنامه» مساعد میشود.
معاون سیاسی رهبر طالبان ادامه داد: اکنون که افغانستان در آستانه خروج همه نیروهای خارجی قرار دارد؛ پس از گرفتن استقلال، باید اینجا برای تحقق چنان نظامی دست به کار شویم که آرامش و رفاه ملت افغانستان در آن محقق باشد، و این زمانی ممکن است که این نظام مطابق با خواستهها و آرمانهای ملت مسلمان افغانستان شکل بگیرد.
وی تاکید کرد: نظام واقعی اسلامی بهترین وسیله برای حل تمام مشکلات افغانها و یگانه خواستی است که تمام اقشار جامعه افغان برای تحقق آن یکصدا هستند و هیچگونه اختلافی بر آن ندارند. چنان نظام مقتدر اسلامی که هم افغانستان را از تهاجم و مداخلههای خارجیها نگه دارد و هم جهانیان را از آرامش افغانستان مطمئن بدارد.
ملا برادر اظهارداشت: ثبات نظام اسلامی در افغانستان باز هم به قربانیها، از خود گذشتگیها و همدیگرپذیری افغانها نیاز دارد، زیرا پیشرفت مثبت در صورت چندپارچگی، درگیری و رویارویی ممکن نیست.
معاون سیاسی رهبر طالبان با اظهار اینکه همانقدر که افغانها به ثبات یک نظام مستحکم اسلامی نیاز دارند، جهانیان نیز به همان اندازه به آن ضرورت دارند، افزود: برای جامعه جهانی به شمول سازمان ملل متحد؛ بهجای نظام بیاختیار، غیرمتمرکز و فاسد، افغانستانِ نیرومند، متحد و پاک از فساد سودمند است.
وی افزود که طالبان نگرانیهای مردم افغانستان و جامعه جهانی درباره اینکه پس از خروج نیروهای خارجی چه نظامی در افغانستان ایجاد میشود را درک میکند و در پاسخ به آنها میگوید: این به مذاکرات بینالافغانی ارتباط دارد، ما باید پیش از وقت با گمانهزنیها فرصت مذاکرات را از دست ندهیم.
ملابرادر از جامعه جهانی نیز خواست تا اجازه دهد خود افغانها در مورد کشور و ملت خود تصمیم بگیرند و تاکید کرد که افغانها از نظامهای تحمیل شده، خاطرات بسیار بدی دارند.
معاون سیاسی ادامه داد: در نظام آینده، حقوق همه هموطنان ما مصون است و هیچکسی باید در این مورد نگرانی نداشته باشد. افغانستان با داشتن موقعیت خاص جغرافیایی، عضو مهم جامعه جهانی است. ما میخواهیم افغانستان با جهان روابط مثبت و سودمند داشته باشد.
رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر همچنین به دیپلماتها و کارمندان خارجی مؤسسات خیریه مقیم افغانستان اطمینان داد که هیچگونه خطری از طرف طالبان متوجه آنها نیست.
وی همچنین تصریح کرد: امارت اسلامی به هیچ کسی اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان علیه امنیت دیگران استفاده شود و نیز اجازه نمیدهد که کسی در امور این کشور دخالت کند.
توافقنامه صلح دوحه، درست در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ میلادی میان ایالات متحده آمریکا و گروه طالبان به امضا رسید. مفاد این توافقنامه، خروج کامل نیروهای خارجی و ناتو از افغانستان و تعهد طالبان برای جلوگیری از فعالیت القاعده در مناطق تحت کنترلشان و مذاکرات بین طالبان و حکومت جمهوری اسلامی افغانستان بود که طرفین بارها یکدیگر را به نقض این توافقنامه متهم کرده بودند.
اکرم عمروف، رئیس مرکز مطالعات افغانستان دانشگاه اقتصاد و دیپلماسی جهانی است. تحقیقات او مطالعات امنیتی، مدیریت درگیری، دیپلماسی عمومی و مسائل توسعه در آسیای مرکزی، افغانستان و کشورهای مستقل مشترکالمنافع را پوشش میدهد. او پیشتر به عنوان پژوهشگر ارشد در موسسه مطالعات استراتژیک و منطقهای تحت ریاست جمهوری ازبکستان و آکادمی مدیریت دولتی تحت […]
ضمیر کابلوف، نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان و مدیر بخش دوم آسیایی وزارت امور خارجه روسیه، گزارش تعدادی از رسانهها مبنی بر ورود هیئتی از «طالبان» و نمایندگان جبهه مقاومت ملی افغانستان برای گفتوگو در مسکو را تکذیب کرد.
معاون رئیسالوزرای امارت اسلامی خواستار کمکهای فوری جامعه جهانی به شهروندان افغانستان شد.
دیدگاه بسته شده است.