طالبان: برگزاری انتخابات به معنای مخالفت با صلح است

یک منبع دفتر طالبان در دوحه قطر، امروز چهارشنبه (۲۳ اسد) به رسانه‌ها گفت، گفت‌وگوهای درون‌گروهی پس از پایان عید میان اعضای دفتر سیاسی طالبان در دوحه و هم به سطح رهبری طالبان در جریان است. به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از شفقنا؛ به گفته این منبع، که نخواست نامش فاش شود گروه طالبان […]

یک منبع دفتر طالبان در دوحه قطر، امروز چهارشنبه (۲۳ اسد) به رسانه‌ها گفت، گفت‌وگوهای درون‌گروهی پس از پایان عید میان اعضای دفتر سیاسی طالبان در دوحه و هم به سطح رهبری طالبان در جریان است.

به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از شفقنا؛ به گفته این منبع، که نخواست نامش فاش شود گروه طالبان تا دو روز دیگر تصمیم نهایی خود  را درباره «توافق نهایی» با آمریکا خواهد گرفت.

او افزود در صورتی که در مسوده نهایی توافق‌نامه با آمریکا تغییراتی وارد شود، نیاز است تا نشست دیگری بین نمایندگان این گروه و آمریکا به زودی برگزار شود.

پس از پایان دور هشتم مذاکرات میان زلمی خلیلزاد و نمایندگان طالبان در ۱۲ آگست در دوحه قطر، طرفیم اعلام کردند که باید با رهبری خود درباره آخرین تصمیم گفتگو کنند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان پس از این نشست در تویتی نوشت که «موافقه کردیم در مورد اقدامات آینده هردو جانب با رهبری مشورت نماییم.»

زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان پیش از سفر به دوحه برای مذاکرات دور هشتم با طالبان گفت «ما نقش خود را ایفا خواهیم کرد و توافق‌نامه‌‌ای را که ماه‌ها رویش کار کردیم به نتیجه می‌رسانیم» ولی در دور هشتم هم طرفین نتوانستند به توافق نهایی برسند.

دولت افغانستان پیش از این از تشکیل هیئت ۱۵ نفری مذاکره‌کننده با طالبان خبر داد؛ اما همزمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را در اولویت قرار داده و مصمم است تا بیش از یک ماه دیگر آن را برگزار کند.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در سخنرانی‌اش پس از نماز عید اشاره کرد که حکومت در آخرین مرحله مدت قانونی‌اش قرار دارد و نمی‌تواند درباره صلح تصمیم بگیرد.

محمدسرور دانش، معاون دوم رئیس جمهوری هم روز سوم عید در دیدار با شماری از مردم گفته‌ است که دور هشتم مذاکرات آمریکا و طالبان ختم شده است؛ اما گفت‌وگوهای بین‌الافغانی پس از انتخابات ریاست جمهوری آغاز خواهد شد.

اما منبع دفتر سیاسی طالبان می‌گوید به نظر آن‌ها برگزاری انتخابات ریاست جمهوری «به معنای مخالفت با صلح” است.

منابع آمریکایی هم به بی‌بی‌سی گفتند نخستین دور مذاکرات «بین‌الافغانی» قرار است پس از «توافق نهایی» آمریکا و طالبان در یک کشور اروپایی برگزار شود.

این منبع افزود که در این نشست بین‌الافغانی درباره انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تصمیم گرفته خواهد شد.

در همین مورد ارگ ریاست جمهوری می‌گوید «به اساس خواست مردم و قانون اساسی افغانستان» انتخابات باید برگزار شود.

صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری به بی‌بی‌سی گفت: «طالبان نمی‌توانند مقابل خواست اکثریت مطلق مردم افغانستان قرار گیرند.»

او گفت که اگر نتایج هشتمین دور از مذاکرات آمریکا و طالبان با دولت شریک شود، مرحله جدیدی که «گفت‌وگوهای مستقیم دولت و طالبان است» آغاز خواهد شد.