سه فعال حقوق زنان در عربستان سعودی به طور موقت آزاد شدند

سه تن از فعالان حقوق زنان در عربستان که از ماه مه سال ۲۰۱۸ در بازداشت به سر می‌بردند روز پنجشنبه ۲۸ مارس به طور موقت آزاد شدند.

اندازه متنAaAa

سه تن از فعالان حقوق زنان در عربستان که از ماه مه سال ۲۰۱۸ در بازداشت به سر می‌بردند روز پنجشنبه ۲۸ مارس به طور موقت آزاد شدند.

دادگاه رسیدگی کننده به جرایم این افراد، حکم آزادی آن‌ها را صادر کرد.

«واس» خبرگزاری عربستان سعودی اسامی فعالان آزاد شده از زندان را رقیه محارب، عزیزه آل‌یوسف و ایمان آل‌نفیان معرفی کرده است. زنانی که سال‌ها علیه ممنوعیت رانندگی برای زنان در عربستان مبارزه کرده بودند. دستگیری این فعالان چند هفته پیش از اجرای لغو ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان سعودی انجام شد.

در همین حال برخی منابع خبری مطلع از آزادی دیگر فعالان حقوق زنان در روز یکشنبه خبر داده اند. احتمالا این افراد هم موقتا و تا زمان صدور حکم یا تصمیم دیگر دادگاه آزاد خواهند شد.

منابعی از شکنجه شدن این فعالان خبر دادند

دادگاه رسیدگی کننده به جرایم این افراد در ریاض روز چهارشنبه اعلام کرد که روند رسیدگی به جرایم این گروه از زنان عربستان سعودی به خاطر ارتباط با رسانه‌ها و دیپلمات‌های خارجی در جریان است. شماری از سازمان‌های بین‌المللی دفاع از حقوق بشر از جمله عفو بین‌الملل و دیده بان حقوق بشر پیشتر به نقل از منابع مطلع خبر داده بودند که این گروه از فعالان حقوق زنان طی ۹ ماه بازداشت مورد شکنجه‌ قرار گرفته اند.

بازداشت زنان و نحوه رفتار با آنها انتقاد غربی‌ها به پادشاهی عربستان سعودی را به دنبال داشته است. بسیاری از دولت‌ها از جمله تمامی ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا، کانادا و استرالیا تا کنون از ریاض خواسته‌اند تا زمینه آزادی فعالان مدنی در این کشور را فراهم کند.

آزادی موقت فعالان حقوق زنان عربستانی مشروط است

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی همچنین اعلام کرده که تصمیم دادگاه برای آزادی موقت این فعالان به دنبال درخواست آنها در جلسه‌های محاکمه محقق شده است.

به گزارش همین منبع خبری، دادگاه اعلام کرد روند رسیدگی به این پرونده ادامه خواهد داد و آزادی متهمان مشروط به تداوم حضور آنها در جلسه‌های محاکمه است.

فشار کشورهای غربی بر عربستان برای آزادی فعالان حقوق زنان

قوانین عربستان سعودی در قبال زنان بسیار سختگیرانه است. سال گذشته مسوولان این کشو حق رانندگی را برای زنان به رسمیت شناختند.

شمار گسترده‌ای از منتقدان پادشاهی سعودی قوانین و مقررات مربوط به زنان در این کشور را «تبعیض‌آمیز» و یا حتی «موهن و غیرانسانی» توصیف می‌کنند. گروه پرشماری از کنشگران زن و مرد از سال‌ها پیش با ایجاد کمپین و اطلاع‌رسانی خواهان تغییر این دسته از قوانین شده اند. پلیس و دستگاه‌های امنیتی عربستان برخی از این افراد را بازداشت کرده است.